Har du spart på biffen til lørdagen? Eller har dere valgt å piffe opp en vanlig hverdag med et herlig måltid? Uansett hvilken dag du lager denne retten på, blir du ikke skuffet! Potetene blir ekstra festlige ved å serveres med karamellisert løk og persille. Den tradisjonelle rødvinssausen er byttet ut med en grønn spinatsaus med fløte og hvitløk. Et ekte festmåltid!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
4 g
Kjøttbuljong
1 stk
Sjalottløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 pose
Bladpersille
300 g
Storfe mørbrad
100 g
Spinat
500 g
Poteter
1 stk
Rødløk
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ts
Salt til poteter
½ ss
Olje til karamellisert løk
½ ts
Sukker til karamellisert løk
2 ss
Vann til karamellisert løk
1 ss
Olje til steking
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Ta kjøtt ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur og krydre med en klype salt.
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.
Stek i 25-35 min, eller til mørt.
I mellomtiden, skjær rødløk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek rødløk med en klype salt i 5-6 min under omrøring.
Tilsett vann og sukker og bland godt. Stek i ytterligere 3-5 min, til karamellisert. Overfør til en skål.
Skjær sjalottløk i tynne skiver.
Grovhakk persille.
Finhakk eller press hvitløk.
Skyll spinat.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk til middels høy varme og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.
TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for gjennomstekt.
Imens biffen hviler, varm opp stekepannen til middels varme.
Stek sjalottløk i 2-3 min. Tilsett hvitløk og spinat, og stek i ytterligere 1-2 min, til spinaten faller sammen.
Tilsett matfløte, kjøttbuljong og eventuell kraft fra kjøttet, og kok i 1-2 min. Smak til med en klype salt og pepper.
Bland poteter og karamellisert rødløk.
Skjær kjøtt i skiver.
Anrett biff, poteter med karamellisert rødløk og kremet spinatsaus på tallerkener.
Hell over resterende saus fra pannen og pynt med persille.