Stekt biff og kremet spinatsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt biff og kremet spinatsaus

Stekt biff og kremet spinatsaus

med ovnsbakte poteter og karamellisert rødløk

Har du spart på biffen til lørdagen? Eller har dere valgt å piffe opp en vanlig hverdag med et herlig måltid? Uansett hvilken dag du lager denne retten på, blir du ikke skuffet! Potetene blir ekstra festlige ved å serveres med karamellisert løk og persille. Den tradisjonelle rødvinssausen er byttet ut med en grønn spinatsaus med fløte og hvitløk. Et ekte festmåltid!

Tags:
Hvetefri
Rask
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

4 g

Kjøttbuljong

1 stk

Sjalottløk

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 pose

Bladpersille

300 g

Storfe mørbrad

100 g

Spinat

500 g

Poteter

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ts

Salt til poteter

½ ss

Olje til karamellisert løk

½ ts

Sukker til karamellisert løk

2 ss

Vann til karamellisert løk

1 ss

Olje til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier650 kcal
Energi (kj)2719 kj
Fett29.8 g
Mettet fett12 g
Karbohydrater52.9 g
Sukker10 g
Protein42.7 g
Natrium370 mg

Framgangsmåte

Stek poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta kjøtt ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur og krydre med en klype salt.

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.

Stek i 25-35 min, eller til mørt.

Karamelliser løk
2

I mellomtiden, skjær rødløk i tynne skiver.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek rødløk med en klype salt i 5-6 min under omrøring.

Tilsett vann og sukker og bland godt. Stek i ytterligere 3-5 min, til karamellisert. Overfør til en skål.

Forbered råvarer
3

Skjær sjalottløk i tynne skiver.

Grovhakk persille.

Finhakk eller press hvitløk.

Skyll spinat.

Stek biff
4

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk til middels høy varme og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.

TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for gjennomstekt.

Lag saus
5

Imens biffen hviler, varm opp stekepannen til middels varme.

Stek sjalottløk i 2-3 min. Tilsett hvitløk og spinat, og stek i ytterligere 1-2 min, til spinaten faller sammen.

Tilsett matfløte, kjøttbuljong og eventuell kraft fra kjøttet, og kok i 1-2 min. Smak til med en klype salt og pepper.

Server
6

Bland poteter og karamellisert rødløk.

Skjær kjøtt i skiver.

Anrett biff, poteter med karamellisert rødløk og kremet spinatsaus på tallerkener.

Hell over resterende saus fra pannen og pynt med persille.