Skjem bort middagsgjestene med perfekt stekt, cajunkrydret laks på en seng av luftig basmatiris med en syrlig spinat- og agurksalat med limedressing som tilbehør. Dryss over en sprø topping laget av peanøtter, hvitløk, chiliflak, soyasaus og honning, og server med en klatt srirachamajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Honning
40 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 stk
Lime
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Basmatiris
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Agurk
30 g
Spinat
50 g
Vegansk srirachamajones
½ g
Chiliflak
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Smør til glaze
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, grovhakk peanøtter.
Skyll og spinat.
Skjær agurk i halvmåner.
Skjær lime i båter.
Varm opp en stekepanne på middels varme. Rist sesamfrø i 2-3 min, eller til gylne.
Tilsett smør, peanøtter, chiliflak, honning og soyasaus. Stek under omrøring i 1-2 min, eller til gyllent og noe tyknet.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med Ay Cajun-ba og salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu laks og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, bland spinat, agurk, olivenolje, salt og limesaft i en mellomstor skål.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med agurksalat, og deretter laks.
Dryss over sprø topping og server med en klatt srirachamajones på siden.