Inviter nære og kjære på en eksotisk fiskemiddag! Vi serverer dorade, en ettertraktet matfisk som hovedsakelig lever i Middelhavet og varmere deler av Atlanteren. Som tilbehør har vi satt sammen ovnsbakte poteter toppet med hvitløksolje, ost og sprø prosciutto, stekte grønne bønner og spinat og en herlig sitronfløtesaus med dill og gressløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Dorade
(Inneholder Fisk)
500 g
Poteter
50 g
Prosciutto
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 stk
Sjalottløk
½ stk
Sitron
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
150 g
Grønne bønner
1 pose
Dill
1 pose
Gressløk
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 stk
Hvitløk
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
2 ss
Vann (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter i kvarte biter.
Overfør med skjært side ned på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.
I mellomtiden, skyll spinat.
Skjær ender av grønne bønner.
Finhakk (eller press) hvitløk, sjalottløk, dill og gressløk.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek grønne bønner i 2-3 min.
Tilsett spinat, og stek i ytterligere 1-2 min, eller til den faller sammen. Krydre med en stor klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken dekket med folie.
Bland hvitløk, olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål.
Når potetene har 10 min igjen, ta dem ut av ovnen og knus dem lett med bunnen av en skål eller kjele.
Hell hvitløksoljen og strø finrevet ost over potetene.
Sett inn i ovnen og bak ut tiden, eller til sprø og gylne.
Fordel prosciutto på et annet stekebrett dekket med bakepapir.
Bak i ovnen i 5-8 min, eller til gyllen og sprø.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir, og krydre med en klype salt.
Stek med skinnsiden ned i 3-4 min, eller gyllen og sprø.
Vend fisk forsiktig og stek i ytterligere 1 min.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og får en matt farge på innsiden.
I mellomtiden, varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels høy varme.
Stek sjalottløk i 1-2 min, eller til mykt.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], dill, gressløk, en stor skvett sitronsaft, vann [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper.
Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm og tyknet.
Anrett hvitløk- og ostepoteter, fisk, spinat og bønner på tallerkener.
Brekk prosciutto i biter og legg over potetene.
Hell saus over fisken.