Dagens middag byr på spennende overraskelser. Vi steker kylling og blander den med løk, sriracha og granateplefrø, noe som gir en smakfull vri på retten. Vi serverer kylling med myntebulgur, en rå gulrotsalat med agurk, og kjølende yoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Strimlet kyllingbryst
½ stk
Granateple
1 pose
Mynte
1 stk
Rødløk
10 g
Sriracha
4 g
Kyllingbuljong
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Agurk
1 stk
Gulrot
1 ts
Sukker (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
1.5 dl
Vann (steg 2)
¼ ss
Hvetemel (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
4 dl
Vann (steg 3)
¼ ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Smør (steg 5)
½ ts
Salt (steg 5)
Skjær rødløk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek rødløk med en klype salt og sukker [1 ts | 2 ts] i 4-5 min.
Rull granateple hardt mellom hendene (dette løsner frøene). Del granateple i to og legg [½ stk, 2P] i en skål med vann. Plukk ut frøene mens granateple er under vann. Hell av vannet og fjern det hvite.
TIPS: plukke granateplefrø under vann forhindrer kjøkkenet i å bli rosa.
Tilsett kyllingstrimler i stekepannen og stek 1-2 min under omrøring.
Rør inn sriracha [½ pakke, 2P], kyllingbuljong, vann [1,5 dl | 3 dl] og hvetemel [¼ ss | ½ ss]. La småkoke uten lokk i 7-8 min, til sausen har tyknet og kyllingen er gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Kok opp vann [4 dl | 8 dl] i en kjele.
Tilsett bulgur og salt [¼ ts | ½ ts], og senk til middels varme. Kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’.
Hell av evt. resterende vann med en sil. Sett bulguren til side i en skål.
Plukk og finhakk mynteblader (spar noen hele blader til pynt).
Skrell gulrot (uskrellet) og agurk til lange bånd.
Bland agurk, gulrot, halvparten av mynten og olivenolje [¼ ss | ½ ss] i en skål.
Varm opp kjelen på middels varme og tilsett smør [1 ss | 2 ss] og Mamas Favoritt. Stek i 1 min.
Overfør bulgur med resterende mynte tilbake til kjelen og rør inn salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper.
Bland granateplefrø med kyllingen i stekepannen. Krydre med salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper.
Anrett kylling med granateplesaus, bulgur og gulrotsalat i dype tallerkener.
Topp med mynteblader og en klatt yoghurt.