Sataysaus er en peanøttbasert saus som er vanlig i flere asiatiske kjøkken, og som passer perfekt til kylling. Vi hever sausen et ekstra hakk ved å tilsette sprø, hakkede peanøtter, og serverer den som dipp. Kyllingen marinerer vi med vår egen krydderblanding, Ginger Ninja, før den stekes til perfeksjon. Som tilbehør frister vi med luftig jasminris kokt med sitrongress og en frisk agurksalat med vårløk og gulrot.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
½ stk
Lime
100 g
Sataysaus
(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)
40 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
150 g
Basmatiris
1 stk
Agurk
1 stk
Vårløk
1 stk
Gulrot, Julienne
1 stk
Sitrongress
½ ss
Smør (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Bank sitrongress med en tresleiv.
Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele med lokk på middels varme.
Stek sitrongress i 1-2 min, eller til velduftende.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. Plukk ut sitrongress.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen koker.
Skjær kyllingbryst i tre skiver på et eget skjærebrett.
Bland Ginger Ninja, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en stor skål. Vend kylling i marinade.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 3 min per side, eller til brunet og gjennomstekt. Legg til side på en tallerken.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, del lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Skjær vårløk i tynne skiver på skrå.
Skjær agurk i tynne halvmåner.
Bland gulrot, agurk, vårløk, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål.
Grovhakk peanøtter.
Bland sataysaus og hakkede peanøtter i en liten skål.
Anrett ris, kylling og agurksalat i skåler.
Server med sataysaus og resterende limebåter for å presse over retten.