Stekt kylling og sitronpoteter med sauterte grønnsaker og dill- og peppersaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Sitron
300 g
Kyllingbryst
4 g
Hvitløksflørt
250 g
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1 pose
Dill
1 pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
4 g
Kyllingbuljong
1.5 ss
Smør (steg 1)
1 ts
Salt (steg 5)
1 ss
Vann (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Del poteteri to. Riv en stor klype sitronskall og skjær sitron i båter. Legg potet i en kjele med kaldt, saltet vann*. Kok opp og la potetene koke i 15 min, til møre. Hell av vannet. Tilsett smør* [1,5 ss | 3 ss], sitronskall [1 ts | 2 ts] og en klype salt* og pepper*. Mos poteter lett med en gaffel. Dekk til med lokk. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.
Legg en flat hånd på hvert kyllingbryst. Skjær gjennom med en skarp kniv. Krydre med hvitløksflørt og en klype salt* og pepper*.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 5-6 min. på hver side, til gjennomstekt. Legg på en tallerken og la hvile under folie. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skjær rødløk i 3 cm tykke båter. Skjær brokkoli i 2 cm store buketter. Skrell stilken og skjær i 2 cm biter. Tørk av stekepannen og varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] på høy varme. Stek rødløk og brokkoli i 2-3 min. Tilsett en stor skvett sitronsaft og krydre med en klype salt* og pepper*. La hvile på en tallerken.
Grovhakk dill. Varm opp creme fraiche, kyllingbuljong, malt pepper* [½ ts | 1 ts], vann* [1 ss | 2 ss] og dill (spar litt til pynt) i en stekepanne på middels lav varme i 3-4 min. Smak til med en klype salt*. VIKTIG: Pass på at pannen ikke er for varm, da kan creme fraichen skille seg. TIPS: Du kan også knuse pepperkorn hvis du har.
Anrett kylling, moste poteter og grønnsaker på tallerkener. Hell over kremet dill- og peppersaus. Pynt med resterende dill. Press litt sitronsaft over om du ønsker.