Nyt havets lekre smaker med vår oppskrift på pannestekt laks! Laksen serveres med en deilig perlecouscoussalat med gulrot, pære, spinat og ristede valnøtter, og toppes med smuldret gresk salatost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
170 g
Perlecouscous
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya, Egg, Lupin)
1 stk
Gulrot
20 g
Valnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)
50 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
12 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
1 stk
Sitron
1 stk
Pære
30 g
Spinat
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
4 dl
Vann til perlecouscous
½ ts
Salt til perlecouscous
1 ss
Smør til perlecouscous
2 ss
Vann til saus
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Olje til dressing
¼ ts
Sukker til dressing
¼ ts
Salt til dressing
Kok opp en mellomstor kjele med vann og salt.
Riv gulrot (uskrelt).
Tilsett perlecouscous, gulrot og halvparten av Jorda Rundt i kjelen. Senk til middels lav varme og la småkoke i 12-15 min, eller til 'al dente'. Hell av vannet.
Tilsett smør i ferdigkokt couscous og sett til side.
I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist valnøtter i 3-4 min, eller til gylne.
Sett til side i en liten skål.
Halver sitron.
Halver pære, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.
Skyll og grovhakk spinat.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med resterende Jorda Rundt og salt.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek laks med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, bland sennep, en stor skvett sitronsaft, olivenolje, sukker, salt og en klype pepper i en stor skål.
Tilsett perlecouscous, pære og spinat, og bland godt.
Anrett perlecouscoussalat i skåler og topp med laks.
Smuldre over gresk salatost og valnøtter.