Denne ukens fiskerett byr på mange herlige ingredienser. Vi lager en vidunderlig kremet gressløksaus med fløte, gressløk og buljong. Seien får lov til å putre i den smakfulle sausen, til den får perfekt konsistens. Hvitløksstekte grønne bønner og squash og en klassisk potetmos passer perfekt til den fyldige gressløksausen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
75 g
Grønne bønner
1 pose
Gressløk
½ stk
Squash
½ stk
Sitron
1 stk
Hvitløk
4 g
Kyllingbuljong
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
½ ts
Salt (steg 1)
Kok opp en mellomstor kjele med lettsaltet vann. Skjær poteter (uskrellet) i 3 cm store biter. Kok poteter i 10-15 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet, og legg poteter tilbake i kjelen. Mos grovt med en klatt smør om ønskelig og en klype salt. Sett til side med lokk på for å holde varmen.
Rens grønne bønner [1/2 pose, 2P]. Grovhakk squash [1/2 stk, 2P]. Finhakk eller press hvitløk. Finhakk gressløk. Skjær sitron i båter.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek grønne bønner og squash i 4-5 min, til møre. Tilsett hvitløk, en klype salt og pepper og en skvett sitronsaft, og stek i ytterligere 1 min. Overfør til en skål med lokk på for å holde varmen.
Bland matfløte [1/2 pakke, 2P], gressløk (spar litt til pynt) og kyllingbuljong i en skål.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett fisk og stek i 2-3 min. Snu fisken forsiktig, og tilsett gressløksaus. Stek i ytterligere 3-4 min, til fisken er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett potetmos, sei og grønnsaker på tallerkener. Øs gressløksaus over fisken og pynt med resterende gressløk. Server sitronbåter på siden.