Stekt svinefilet og rødvinssaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt svinefilet og rødvinssaus

Stekt svinefilet og rødvinssaus

med ovnsbakte poteter og sprøstekt prosciutto

Klar for et festmåltid? Vi bruner indrefilet av svin og lar den deretter steke ferdig i ovnen. Samtidig baker vi poteter toppet med italiensk hardost, steker brokkolini og mandler, og lager en nydelig rødvinssaus. Vi topper potetene med sprøstekt prosciutto, og så er maten klar!

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Proteinrik
Under 50g karbo
Allergener:
Sulfitter
Nøtter
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Brokkolini

½ stk

Sjalottløk

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

½ stk

Rosmarin

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter)

50 g

Prosciutto

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

40 g

Ruccola

300 g

Svinefilet

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier623 kcal
Energi (kj)2608 kj
Fett22.6 g
Mettet fett6.2 g
Karbohydrater55.7 g
Sukker7.8 g
Protein51.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

La svinefileten hvile på kjøkkenbenken til romtemperatur og krydre med salt. 

Del poteter i to og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp en skvett olivenolje over, krydre med salt og pepper og bland sammen. 

Stek i 25-35 min, eller inntil møre.

Strø ost over potetene etter 15 min.

Stek svinefilet
2

Legg prosciutto på et annet stekebrett med bakepapir, og stek i 8-10 min, eller til gyllen. Sett til side på en tallerken. 

Varm en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme. 

Stek svinefileten i 2 min på hver side eller til brun på alle sider. 

Overfør til et stekebrett med bakepapir og stek i 10-13 min. 

La svinefileten hvile i folie inntil servering. 

TIPS: Kjøttet er ferdig når det ikke lenger er rosa i midten. 

Forbered grønnsaker
3

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Finhakk sjalottløk [1/2 stk, 2P]. 

Finhakk rosmarin [1/2 stk, 2P].

Grovhakk mandler. 

Tørk av stekepannen og varm en skvett olivenolje på middels høy varme. 

Stek brokkolini og mandler i 5-6 min, eller til myke. Krydre med salt og pepper. 

TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde prosessen.

Lag rødvinssaus
4

Senk til middels høy varme og tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss].

Tilsett sjalottløk, rosmarin og hvitløk, og stek i 1 min. 

Senk til middels lav varme, og tilsett rødvinssaus, vann [1/2 dl | 1 dl] og en klype salt og pepper. La det småkoke i 2-3 minutter.

Bland sammen
5

Skyll ruccola og bland med en klype salt og pepper i en middels stor bolle. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

Knekk prosciutto i små biter og bland med potetene. 

Skjær svinefileten i tynne skiver.

Server
6

Fordel poteter, kjøtt og ruccola på tallerkener.

Topp ruccolaen med brokkolini og mandler. 

Avslutt med rødvinssaus over kjøttet.