Stekt svinefilet og rødvinssaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt svinefilet og rødvinssaus

Stekt svinefilet og rødvinssaus

med ovnsbakte poteter og prosciutto

Klar for et festmåltid? Vi bruner indrefilet av svin og lar den deretter steke ferdig i ovnen. Samtidig baker vi poteter toppet med finrevet ost, steker brokkolini og mandler, og lager en nydelig rødvinssaus. Vi topper potetene med sprøstekt prosciutto, og så er maten klar!

Tags:
Under 650 kcal
Under 50g karbo
Allergener:
Sulfitter
Nøtter
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

½ stk

Sjalottløk

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

250 g

Svinefilet

150 g

Brokkolini

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

50 g

Prosciutto

40 g

Ruccola

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

½ stk

Rosmarin

400 g

Småpoteter

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ts

Salt til poteter

½ ss

Olje til steking

½ dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier560 kcal
Energi (kj)2344 kj
Fett21.1 g
Mettet fett5.4 g
Karbohydrater43 g
Sukker7 g
Protein47.6 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Forbered poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

La svinefileten hvile på kjøkkenbenken til romtemperatur og krydre med salt.

Del poteter i to og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp en skvett olivenolje over, krydre med salt og pepper og bland sammen.

Stek i 25-35 min, til møre.

Strø ost over potetene etter 15 min.  

Stek svinefilet
2

Legg prosciutto på et annet stekebrett med bakepapir, og stek i 8-10 min, eller til gyllen. Sett til side på en tallerken.

Varm en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme.

Stek svinefilet i 2 min på hver side eller til brun på alle sider.

Overfør til et stekebrett med bakepapir og stek i 10-13 min.

La svinefilet hvile i folie inntil servering.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa i midten.

Forbered grønnsaker
3

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Finhakk sjalottløk.

Finhakk rosmarin.

Grovhakk mandler.

Tørk av stekepannen og varm en skvett olivenolje på middels høy varme.

Stek brokkolini og mandler i 5-6 min, eller til myke. Krydre med salt og pepper, og sett til side.

TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde prosessen.

Lag rødvinssaus
4

Senk til middels høy varme og tilsett olivenolje.

Tilsett sjalottløk, rosmarin og hvitløk, og stek i 1 min.

Senk til middels lav varme, og tilsett rødvinssaus, vann og en klype salt og pepper. La småkoke i 2-3 minutter.

Bland sammen
5

Skyll ruccola og bland med en klype salt og pepper i en skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

Knekk prosciutto i små biter og bland med potetene.

Skjær svinefilet i tynne skiver.

Server
6

Fordel poteter, kjøtt og ruccola på tallerkener.

Topp ruccola med brokkolini og mandler.

Avslutt med rødvinssaus over kjøttet.