Stekte reker i kremet perlecouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekte reker i kremet perlecouscous

Stekte reker i kremet perlecouscous

med basilikum og spinat

I dag skal vi lage lynstekte reker med kremet perlecouscous og fersk basilikum. Rekene stekes raskt for seg selv, vi blander perlecouscous med sitron, spinat og creme fraiche, og vi topper alt med solsikkefrø.

Tags:
Barnevennlig
Under 650 kcal
Rask
Spis meg først
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Skalldyr
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

10 g

Solsikkefrø

(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)

1 stk

Sitron

2 stk

Tomat

4 g

Hvitløksflørt

1 pose

Basilikum

170 g

Perlecouscous

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya, Egg, Lupin)

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

30 g

Spinat

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann til perlecouscous

½ ts

Salt til perlecouscous

¼ ts

Salt til reker

½ ss

Olje til steking

1 ts

Sukker til saus

½ dl

Vann til saus

½ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier603 kcal
Energi (kj)2523 kj
Fett20.9 g
Mettet fett8.9 g
Karbohydrater75 g
Sukker12.8 g
Protein23.7 g
Natrium448.5 mg

Framgangsmåte

Kok couscous
1

Kok opp en kjele med vann og salt.

Tilsett perlecouscous, senk til middels varme og la småkoke i 12-15 min, eller til al dente. Hell av vannet og la hvile under lokk til servering.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær sitron i båter.

Finhakk løk, basilikum og tomat.

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Stek råvarer
3

Krydre reker med salt.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek reker i 1-2 min på hver side, til gjennomstekt. Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken.

Tilsett olivenolje i stekepannen på middels høy varme. Stek løk og tomat med en klype salt i 3-4 min, til mykt.

Tilsett Hvitløksflørt og sukker, og stek i ytterligere 30 sek.

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matt i midten.

Lag saus
4

Tilsett vann og grønnsaksbuljong til stekepannen. Kok i 3-4 min.

Bland sammen
5

Når couscous er ferdig, tilsett i stekepannen sammen med hakket basilikum, spinat og creme fraiche.

Tilsett sitronsaft, salt og en klype pepper. Rør godt, til gjennomvarmet og spinaten har falt sammen.

Server
6

Anrett perlecouscous i dype tallerkener.

Topp med reker og solsikkefrø.