topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sterk kyllingwok

Sterk kyllingwok

med knasende peanøtter og selleri

Vi håper dere er sultne, for i dag skal vi nemlig lage en sterk kyllingwok med selleri, kål, ingefær, hvitløk, soyasaus og sriracha. Vi serverer vår smakfulle kyllingwok med luftig ris, og topper alt med knasende peanøtter, vårløk og chili.

Tags:
Rask
Sterk
Melkefri
Allergener:
Selleri
Hvete
Soya
Gluten
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

1 stk

Bladselleri

(Inneholder Selleri)

½ stk

Ingefær

1 stk

Hvitløk

150 g

Spisskål, skåret

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Vårløk

10 g

Sriracha

25 g

Honning

½ stk

Rød chili

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

2 ss

Hvetemel (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

½ dl

Vann (steg 5)

½ ts

Sukker (steg 5)

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier837 kcal
Energi (kj)3501 kj
Fett34.81 g
Mettet fett7.6 g
Karbohydrater88.52 g
Sukker15.3 g
Protein41.89 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Stek grønnsaker
2

Skjær selleri i tynne skiver på skrått.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek selleri i 1-2 min. Tilsett spisskål og en klype salt og stek i ytterligere 2-3 min. Fjern fra varmen og overfør grønnsakene til en skål.

Riv ingefær [½ stk, 2P] og hvitløk (eller press) fint. 

Bland kyllingstrimler og hvetemel [2 ss | 4 ss] i en skål.

Stek kylling
3

Vask stekepannen. Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Stek kyllingstrimler under omrøring i 3-4 min, til brunet og gjennomstekt. Krydre med en klype salt og sett til side på en tallerken.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag peanøttblanding
4

Skjær vårløk i tynne skiver.

Fjern frøene og finhakk chili [½ stk, 2P].

Bland chili, vårløk, peanøtter og en stor klype salt i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

TIPS: Liker du ikke sterk mat, fjern eller reduser mengden chili.

Lag saus
5

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen brukt til kylling på middels høy varme.

Stek ingefær og hvitløk i 30 sek. Rør inn soyasaus, sriracha [½ pakke, 2P], honning, vann [½ dl | 1 dl], salt [½ ts | 1 ts] og sukker [½ ts | 1 ts]. Overfør kylling og grønnsaker til pannen og kok til sausen tykner, ca. 1-2 min.

TIPS: Ikke vask pannen, restene gir smak til sausen.

TIPS: Sriracha er sterkt, tilsett etter smak.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener.

Topp med kylling og grønnsaker.

Pynt med peanøttblandingen.