Vi håper du er sulten, for i dag skal vi lage en sterk kyllingwok med selleri, kål, ingefær, hvitløk, soyasaus og sriracha. Vi serverer vår vidunderlige kyllingwok med ris, og topper alt med knasende peanøttopping med vårløk og chili.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Bladselleri
(Inneholder Selleri)
1 stk
Ingefær
1 stk
Hvitløk
150 g
Spisskål, skåret
300 g
Kyllinglårfilet, strimler
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Vårløk
10 g
Sriracha
25 g
Honning
½ stk
Rød chili
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
2 ss
Hvetemel (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
½ dl
Vann (steg 5)
½ ts
Sukker (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er myk.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, skjær selleri i tynne skiver på skrått.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek selleri i 1-2 min. Tilsett spisskål og en klype salt og stek i ytterligere 2-3 min. Fjern fra varmen og overfør grønnsakene til en skål.
Riv ingefær og hvitløk fint.
Bland kyllingstrimler og hvetemel [2 ss | 4 ss] med en klype salt i en skål.
Vask stekepannen. Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme.
Stek kyllingstrimler under omrøring i 3-4 min, til brunet og gjennomstekt. Krydre med en klype salt og sett til side på en tallerken.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Imens kyllingen steker, skjær vårløk i tynne skiver.
Fjern frøene og finhakk chili [½ stk, 2P].
Bland chili, vårløk og peanøtter i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen brukt til kylling på middels høy varme.
Stek ingefær [2 ts | 4 ts] og hvitløk i 30 sek. Rør inn soyasaus, sriracha [½ pakke, 2P], honning, vann [½ dl | 1 dl], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [½ ts | 1 ts]. Overfør kylling og grønnsaker til pannen og kok til sausen tykner, ca. 1-2 min.
TIPS: Ikke vask pannen, restene gir smak til sausen.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med kylling og grønnsaker.
Pynt med peanøttblanding.