Sticky kjøttboller og nudelwok
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky kjøttboller og nudelwok

Sticky kjøttboller og nudelwok

med grønne bønner og gomasio

Har du hørt om gomasio før? Det er et japansk krydder laget med sesamfrø og salt. Vi drysser hjemmelaget gomasio og fersk vårløk over en nydelig nudelrett laget med udonnudler, grønne bønner og kjøttboller glasert i asiatisk woksaus, soyasaus og ketchup.

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Hvete
Gluten
Sulfitter
Sesam
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

150 g

Udon nudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

75 g

Grønne bønner

1 stk

Hvitløk

75 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

1 stk

Vårløk

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Ga-Laksa

75 g

Spisskål, skåret

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

2 ss

Ketchup (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier837 kcal
Energi (kj)3501 kj
Fett35.8 g
Mettet fett11.4 g
Karbohydrater87.4 g
Sukker16.3 g
Protein38.6 g
Natrium327.4 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Skjær ender av grønne bønner [1/2 pakke, 2P], og skjær i 2 cm store biter.

Lag farse
2

Bland kjøttdeig, Ga-Laksa, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.

Form kjøttboller (4 per person) med fuktige hender. Legg over på en tallerken.

Lag gomasio
3

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist sesamfrø med salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 2-3 min, eller til gylne. Legg over i en liten skål.

Bland asiatisk woksaus, soyasaus og ketchup [2 ss | 4 ss] i en annen liten skål. Sett til side.

Kok nudler
4

Kok nudler og grønne bønner i 4-6 min, eller til myke.

Spar litt nudelvann [1 dl | 2 dl] i en kopp, og hell av resten.

Skyll nudler under kaldt vann.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

Stek kjøttboller
5

I mellomtiden, varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.

Fres hvitløk i 30 sek.

Stek kjøttboller i 5-6 min. Snu regelmessig. Når kjøttboller er brunet, tilsett asiatisk sausblanding, nudelvann, spisskål [1/2 pakke, 2P], nudler og grønne bønner, og stek videre i 3-4 min.

TIPS: Tilsett en skvett vann om sausen virker for tykk.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydning av rosa i midten.

Server
6

Anrett nudler i skåler.

Topp med kjøttboller, vårløk og gomasio.