Har du hørt om gomasio før? Det er et japansk krydder laget med sesamfrø og salt. Vi drysser hjemmelaget gomasio og fersk vårløk over en nydelig nudelrett laget med udonnudler, grønne bønner og kjøttboller glasert i asiatisk woksaus, soyasaus og ketchup.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
150 g
Udon nudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
75 g
Grønne bønner
1 stk
Hvitløk
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
1 stk
Vårløk
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Ga-Laksa
75 g
Spisskål, skåret
1 stk
Egg (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
2 ss
Ketchup (steg 3)
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Skjær ender av grønne bønner [1/2 pakke, 2P], og skjær i 2 cm store biter.
Bland kjøttdeig, Ga-Laksa, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.
Form kjøttboller (4 per person) med fuktige hender. Legg over på en tallerken.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist sesamfrø med salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 2-3 min, eller til gylne. Legg over i en liten skål.
Bland asiatisk woksaus, soyasaus og ketchup [2 ss | 4 ss] i en annen liten skål. Sett til side.
Kok nudler og grønne bønner i 4-6 min, eller til myke.
Spar litt nudelvann [1 dl | 2 dl] i en kopp, og hell av resten.
Skyll nudler under kaldt vann.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
I mellomtiden, varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.
Fres hvitløk i 30 sek.
Stek kjøttboller i 5-6 min. Snu regelmessig. Når kjøttboller er brunet, tilsett asiatisk sausblanding, nudelvann, spisskål [1/2 pakke, 2P], nudler og grønne bønner, og stek videre i 3-4 min.
TIPS: Tilsett en skvett vann om sausen virker for tykk.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydning av rosa i midten.
Anrett nudler i skåler.
Topp med kjøttboller, vårløk og gomasio.