topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky teriyaki-blomkål

Sticky teriyaki-blomkål

med vårløkblandet ris og brokkoli

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Teriyaki er en japansk saus med sesam og ingefær som har en karakteristisk sursøt smak. I denne retten svøper vi sprøpanert blomkål i den klassiske sausen. Samtidig lager vi luftig ris med vårløk, og blander sammen en grønn sidesalat med brokkoli, spinat, sesamfrø og limedressing. Server det hele med en klatt srirachamajones for å gi retten et ekstra kick.

Tags:
Rask
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Gluten
Hvete
Soya
Sulfitter
Sesam
Selleri
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

275 g

Blomkål

75 g

Teriyakisaus

(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

250 g

Brokkoli

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

150 g

Jasminris

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Vårløk

1 stk

Hvitløk

½ g

Chiliflak

1 stk

Lime

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

10 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

4 ss

Hvetemel (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

3 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier899 kcal
Energi (kj)3763 kj
Fett43.8 g
Mettet fett5.7 g
Karbohydrater101.3 g
Sukker19.1 g
Protein20.3 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Paner blomkål
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær blomkål [1/2 stk, 2P] i 2 cm store buketter.

Finhakk eller press hvitløk.

Visp sammen hvetemel [4 ss | 8 ss], Ay Cajun-ba, hvitløk, chiliflak [1/2 pose, 2P], salt [1/2 ts | 1 ts] og vann [1/2 dl | 1 dl] til en tykk røre i en stor skål.

Vend blomkål i røren. Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over olivenolje.

Bak i ovnen i 14-16 min, eller til gylne.

TIPS: Tilsett en skvett vann om røren er for tykk.

 

Kok ris
2

Skjær vårløk i tynne skiver.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek vårløk i 1-2 min, til gyllen og velduftende.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.

Tilsett ris, grønnsaksbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Fjern kjelen fra varme og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokk mens risen hviler.

Forbered grønnsaker
3

Skjær brokkolibuketter og stilk i 1 cm store biter.

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Skyll spinat.

Bland saft fra lime, salt [1/2 ts | 1 ts], olivenolje [1 ss | 2 ss] og sukker [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.

Tilsett brokkoli, spinat og sesamfrø i samme skål, bland godt og sett til side.

Lag saus
4

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett vann [1/2 dl | 1 dl] og teriyakisaus.

Tilsett blomkål
5

Vend ferdigstekt blomkål i stekepannen med teriyakisaus.

Server
6

Fordel ris med gressløk, brokkolisalat og teriyaki-blomkål på tallerkener.

Server med en klatt srirachamajones.