Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Teriyaki er en japansk saus med sesam og ingefær som har en karakteristisk sursøt smak. I denne retten svøper vi sprøpanert blomkål i den klassiske sausen. Samtidig lager vi luftig ris med vårløk, og blander sammen en grønn sidesalat med brokkoli, spinat, sesamfrø og limedressing. Server det hele med en klatt srirachamajones for å gi retten et ekstra kick.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
275 g
Blomkål
75 g
Teriyakisaus
(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
250 g
Brokkoli
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)
150 g
Jasminris
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Vårløk
1 stk
Hvitløk
½ g
Chiliflak
1 stk
Lime
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
10 g
Sriracha
4 ss
Hvetemel (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
3 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
½ dl
Vann (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær blomkål [1/2 stk, 2P] i 2 cm store buketter.
Finhakk eller press hvitløk.
Visp sammen hvetemel [4 ss | 8 ss], Ay Cajun-ba, hvitløk, chiliflak [1/2 pose, 2P], salt [1/2 ts | 1 ts] og vann [1/2 dl | 1 dl] til en tykk røre i en stor skål.
Vend blomkål i røren. Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over olivenolje.
Bak i ovnen i 14-16 min, eller til gylne.
TIPS: Tilsett en skvett vann om røren er for tykk.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek vårløk i 1-2 min, til gyllen og velduftende.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.
Tilsett ris, grønnsaksbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Fjern kjelen fra varme og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokk mens risen hviler.
Skjær brokkolibuketter og stilk i 1 cm store biter.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Skyll spinat.
Bland saft fra lime, salt [1/2 ts | 1 ts], olivenolje [1 ss | 2 ss] og sukker [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.
Tilsett brokkoli, spinat og sesamfrø i samme skål, bland godt og sett til side.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett vann [1/2 dl | 1 dl] og teriyakisaus.
Vend ferdigstekt blomkål i stekepannen med teriyakisaus.
Fordel ris med gressløk, brokkolisalat og teriyaki-blomkål på tallerkener.
Server med en klatt srirachamajones.