Vi feirer lanseringen av familiefilmen Lightyear på Disney+ med intergalaktiske middager inspirert av filmen. Smaken av denne “supernova” ytrefileten av svin er noe du kommer til å drømme om så snart du har spist den siste biten. Nyt denne saftige fileten med søtpotet og en Buzz Lightyear-salat som selv de mest kresne astronauter kommer til å elske.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
450 g
Søtpotet
2 g
Hvitløksflørt
300 g
Svin ytrefilet
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
1 stk
Pære
1 stk
Agurk
60 g
Salatblanding
½ stk
Sitron
20 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 1 cm staver. Fordel søtpotet på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med hvitløksflørt [½ pakke, 2P] og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek i 20 min, til gylne.
Skjær svinekjøtt i 2 cm tykke skiver og krydre med en klype salt* og pepper*. Strø sesamfrø på en tallerken. Dekk svinekjøtt i sesamfrø på alle sider.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på høy varme. Stek svinekjøtt i 1-2 min på hver side, til gjennomstekt. Pakk ferdigstekt svinekjøtt i folie og la hvile til servering.
Fjern kjernen og skjær pære i tynne, halve skiver. Skjær agurk i tynne skiver. Del sitron i to. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann.
Bland pære, agurk og salatblanding i en skål. Press over en skvett sitronsaft og smak til med salt* og pepper*. Tilsett evt. en skvett olivenolje* om ønskelig. Bland godt. Bland aioli [½ pakke, 2P], en skvett sitronsaft og en skvett vann* i en liten skål.
Anrett svinekjøtt, søtpoteter og salat på tallerkener. Server sitronaioli på siden.