topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sursøt BBQ-svinekjøtt

Sursøt BBQ-svinekjøtt

med sprø nuddelsalat og sesamfrø

En amerikansk klassiker med svinekjøtt, som får en fantastisk smak av å bli stekt med BBQ-saus. Den sprø nuddelsalaten med kål, gulrot, vårløk og honning- og ingefærdressing passer perfekt til, og alt toppes til slutt med chili og sesamfrø.

Tags:
Sterk
Under 650 kcal
Proteinrik
Rask
Melkefri
Allergener:
Hvete
Gluten
Sulfitter
Sennep
Soya
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Svin ytrefilet

150 g

Fullkornsnudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

60 g

BBQ-saus

(Inneholder Sulfitter, Sennep)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

10 g

Sriracha

75 g

Rødkål

1 stk

Gulrot

1 stk

Hvitløk

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

½ g

Chiliflak

50 g

Honning- og ingefærdressing

(Inneholder Sennep)

1 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Ketchup (steg 1)

½ dl

Vann (steg 1)

½ ss

Hvetemel (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier625 kcal
Energi (kj)2614 kj
Fett9.5 g
Mettet fett2.1 g
Karbohydrater82.7 g
Sukker22.9 g
Protein48.4 g
Natrium0 mg

Redskaper

Rivjern
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag BBQ-saus
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk, soyasaus, BBQ-saus, sriracha [1/2 pakke, 2P], ketchup [1 ss | 2 ss] og vann [1/2 dl | 1 dl] i en liten skål. Sett til side.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern mengden sriracha. 

Forbered kjøtt
2

Skjær svinekjøtt i 2 cm strimler på et eget skjærebrett.

Bland svinekjøtt, en klype salt og hvetemel [1/2 ss | 1 ss] i en skål.

Kok nudler
3

Riv gulrot (uskrelt) grovt. Skjær vårløk i tynne skiver.

Kok nudler i 1-2 min, eller til møre. Hell av vannet. Bland inn honning- og ingefærdressing. Sett på lokk og sett til side til servering.

Stek svinekjøtt
4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek svinekjøtt i 2-3 min, eller til brunet og gjennomstekt.

Tilsett BBQ-saus
5

Tilsett BBQ-saus med kjøttet i stekepannen. Tilsett halvparten av sesamfrøene og bland sammen. Kok i 1-2 min, eller til sausen tykner.

Rett før servering, bland nudler, rødkål, gulrot og vårløk i en stor skål.

Server
6

Anrett nudler i dype tallerkener og topp med BBQ-kjøtt.

Strø chiliflak [1/2 pakke, 2P] og resterende sesamfrø over kjøttet og drypp saus fra stekepannen over hele retten.

TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern mengden chili.