Dette er en fantastisk kombinasjon av spennende ingredienser med inspirasjon fra Asia! Vi steker svinekjøtt, paprika og vårløk, før vi blander det med en sursøt saus med honning, ingefær, ketchup og hvitvinseddik. Vi serverer vår sursøte svinekjøttbowl med sesamris.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
1 stk
Paprika
1 stk
Vårløk
½ stk
Rød chili
300 g
Svin ytrefilet
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
50 g
Honning- og ingefærdressing
(Inneholder Sennep)
12.5 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
½ ss
Smør (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 4)
2 ss
Vann (steg 5)
½ ts
Sukker (steg 5)
1 ss
Ketchup (steg 5)
Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme.
Rist sesamfrø i kjelen 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering.
TIPS: ikke fjern lokket mens risen hviler.
Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter.
Skjær vårløk i tynne skiver på skrått, og skill det hvite og det grønne.
Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P].
Skjær svinekjøtt i to like store stykker per person på et eget skjærebrett.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på høy varme.
Stek svinekjøtt og halvparten av soyasaus i 1-2 min på hver side, eller til gjennomstekt. Pakk kjøttet inn i folie og la hvile frem til servering.
Varm opp stekepannen (ikke vask den) på middels høy varme. Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.
Stek paprika, det hvite av vårløken og halvparten av chilien i 3-4 min. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper.
TIPS: Reduser eller fjern mengden chili om du ikke liker sterk mat.
Senk til middels varme og rør inn hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P], honning- og ingefærdressing, resterende soyasaus, vann [2 ss | 4 ss], ketchup [1 ss | 2 ss] og sukker [1/2 ts | 1 ts]. Kok i ytterligere 1 min.
Vend svinekjøtt (og kraft fra kjøttet) inn i sausen. Fjern fra varmen.
Rør opp risen med en gaffel, og anrett i dype tallerkener.
Topp med svinekjøtt, grønnsaker og saus.
Pynt med det grønne av vårløk og resterende chili om ønskelig.