Sursøt saus er en klassiker på mange kinesiske restauranter, og i denne oppskriften lager vi vår egen variant med soyasaus, ketchup, ananaslake og chiliflak. Den smaker nydelig sammen med vår stekte svinefilet, med stekt gulrot og paprika på siden. Vi serverer det hele på en seng av luftig basmatiris, og topper med ananas, vårløk og peanøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
10 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
6 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
½ stk
Vårløk
½ g
Chiliflak
½ boks
Ananasringer
250 g
Svinefilet
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Basmatiris
1 stk
Paprika
1 stk
Gulrot
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Vann til saus
½ ss
Mel til saus
1 ss
Ketchup til saus
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til steking
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, pisk vann og mel i en liten skål til klumpfritt.
Bland lake fra ananas, ketchup, chiliflak, hvitvinseddik og soyasaus i en skål. Sett til side.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Skjær gulrot (uskrelt) i skiver.
Skjær paprika i 1 cm tynne strimler.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Grovhakk ananas.
Skjær kjøtt i skiver (3 per person) på et eget skjærebrett, og krydre med salt.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøtt i 2-3 min per side, eller til gyllent. Legg over på en tallerken og hold varmt.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne (uten å tørke av først) på middels hør varme.
Stek paprika og gulrot i 2-3 min, eller til myke. Legg over på tallerkenen med kjøtt.
Tilsett saus i stekepannen og la putre i 1-2 min, eller til den begynner å tykne.
Tilsett kjøtt og grønnsaker i sausen, og la putre i ytterligere 1-2 min, eller til gjennomvarmt.
Anrett ris, grønnsaker og kjøtt med sursøt saus i dype tallerkener.
Topp med vårløk, ananas og peanøtter.