topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svinefilet i sursøt saus

Svinefilet i sursøt saus

med stekte grønnsaker og peanøtter

Sursøt saus er en klassiker på mange kinesiske restauranter, og i denne oppskriften lager vi vår egen variant med soyasaus, ketchup, ananaslake og chiliflak. Den smaker nydelig sammen med vår stekte svinefilet, med stekt gulrot og paprika på siden. Vi serverer det hele på en seng av luftig basmatiris, og topper med ananas, vårløk og peanøtter.

Allergener:
Peanøtter
Hvete
Soya
Gluten
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

250 g

Svinefilet

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Basmatiris

1 stk

Vårløk

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Paprika

1 boks

Ananasringer

1 stk

Gulrot

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Vann til saus

½ ss

Mel til saus

1 ss

Ketchup til saus

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier664 kcal
Energi (kj)2780 kj
Fett17.4 g
Mettet fett3.4 g
Karbohydrater85 g
Sukker19 g
Protein38.5 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Bland saus
2

I mellomtiden, pisk vann og mel i en liten skål til klumpfritt.

Bland lake fra ananas, ketchup, chiliflak, hvitvinseddik og soyasaus i en skål. Sett til side.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Forbered grønnsaker
3

Skjær gulrot (uskrelt) i skiver.

Skjær paprika i 1 cm tynne strimler.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Grovhakk ananas.

Stek kjøtt
4

Skjær kjøtt i skiver (3 per person) på et eget skjærebrett, og krydre med salt.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøtt i 2-3 min per side, eller til gyllent. Legg over på en tallerken og hold varmt.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Tilsett saus
5

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne (uten å tørke av først) på middels hør varme.

Stek paprika og gulrot i 2-3 min, eller til myke. Legg over på tallerkenen med kjøtt.

Tilsett saus i stekepannen og la putre i 1-2 min, eller til den begynner å tykne.

Tilsett kjøtt og grønnsaker i sausen, og la putre i ytterligere 1-2 min, eller til gjennomvarmt.

Server
6

Anrett ris, grønnsaker og kjøtt med sursøt saus i dype tallerkener.

Topp med vårløk, ananas og peanøtter.