Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 pose
Bladpersille
4 g
Kjøttbuljong
300 g
Svin ytrefilet
1 stk
Gulrot
75 g
Grønne bønner
150 g
Basmatiris
100 g
Sjampinjong
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], rør godt, legg lokk på og senk til middels lav varme. Småkok i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke smugtitt - risen skal dampes!
Grovhakk sopp til 2 cm store biter. Skjær gulrot (uskrellet) til 1 cm store biter. Skjær grønne bønner i to på langs. Skjær svinekjøtt i 3 cm store biter. Finhakk persille (spar litt til servering).
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 3-4 min. Sett til side på en tallerken. VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.
Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek sopp, gulrot, bønner i 6-7 min. Krydre med salt* og pepper*.
Tilsett matfløte, hvitløksflørt, halvparten av persillen og buljong til stekepannen. La småkoke i 2-3 min. Tilsett svinekjøtt og bland godt til alt er varmt. Tilsett en skvett vann hvis nødvendig.
Fordel ris i dype tallerkener med svinekjøtt og soppsaus, og strø over resterende persille.