Svinekjøtt og poteter med en klatt tyttebærsyltetøy - det har noe for seg! Vi steker svinekjøtt til perfeksjon før vi blander det med en kremet soppsaus med sjampinjong og fløte. Dette er en klassisk og smakfull rett med kokte poteter, agurk og tyttebærsyltetøy til.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
200 g
Sjampinjong
1 stk
Agurk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
300 g
Svin ytrefilet
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
50 g
Tyttebærsyltetøy
1 pose
Bladpersille
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
½ ss
Hvetemel (steg 4)
Kok opp en kjele med saltet* vann*. Kok poteter i 11-13 min, eller til de er møre. Hell av vannet, og smak til med en klype salt* og pepper*. La hvile under lokk.
Grovhakk sjampinjong. Skjær agurk i tynne skiver. Legg agurk i en skål og krydre med en klype salt* og pepper*.
Skjær svinekjøttet i mindre stykker (3 stk per person) på et eget skjærebrett. Krydre med en klype salt* og pepper*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 2-3 min på hver side, eller til gyllen. Overfør til en tallerken og la hvile. TIPS: Stek kjøttet i omganger om du ikke får plass til alle samtidig.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i stekepannen. Stek sjampinjong i 3-4 min. Tilsett matfløte [½ pakke, 2P], grønnsaksbuljong, hvetemel* [½ ss | 1 ss], salt* [¼ ts | ½ ts] og en stor klype pepper*. La småkoke i 1-2 min, til tyknet.
Bland svinekjøtt inn i sausen. Smak til med salt* og pepper*.
Anrett poteter, svinekjøtt og agurk på tallerkener. Topp med soppsaus. Pynt med persilleblader. Drypp over en klatt tranebærsyltetøy.