Svinekjøtt i kremet soppsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svinekjøtt i kremet soppsaus

Svinekjøtt i kremet soppsaus

med basilikumpoteter og tranebærsyltetøy

Svinekjøtt og poteter med en klatt tyttebærsyltetøy - det har noe for seg! Vi steker svinekjøtt til perfeksjon før vi blander det med en kremet soppsaus med sjampinjong og fløte. Dette er en klassisk og smakfull rett med kokte poteter, agurk og tyttebærsyltetøy til.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

200 g

Sjampinjong

1 stk

Agurk

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

300 g

Svin ytrefilet

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

50 g

Tyttebærsyltetøy

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ ss

Hvetemel (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier673 kcal
Energi (kj)2816 kj
Fett24.8 g
Mettet fett10.5 g
Karbohydrater65 g
Sukker19.2 g
Protein47.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp en kjele med saltet* vann*. Kok poteter i 11-13 min, eller til de er møre. Hell av vannet, og smak til med en klype salt* og pepper*. La hvile under lokk.

Forbered råvarer
2

Grovhakk sjampinjong. Skjær agurk i tynne skiver. Legg agurk i en skål og krydre med en klype salt* og pepper*.

Stek svinekjøtt
3

Skjær svinekjøttet i mindre stykker (3 stk per person) på et eget skjærebrett. Krydre med en klype salt* og pepper*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 2-3 min på hver side, eller til gyllen. Overfør til en tallerken og la hvile. TIPS: Stek kjøttet i omganger om du ikke får plass til alle samtidig.

Lag saus
4

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i stekepannen. Stek sjampinjong i 3-4 min. Tilsett matfløte [½ pakke, 2P], grønnsaksbuljong, hvetemel* [½ ss | 1 ss], salt* [¼ ts | ½ ts] og en stor klype pepper*. La småkoke i 1-2 min, til tyknet.

Bland sammen
5

Bland svinekjøtt inn i sausen. Smak til med salt* og pepper*.

Server
6

Anrett poteter, svinekjøtt og agurk på tallerkener. Topp med soppsaus. Pynt med persilleblader. Drypp over en klatt tranebærsyltetøy.