Svinekjøtt i kremet soppsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svinekjøtt i kremet soppsaus

Svinekjøtt i kremet soppsaus

med smørvendte poteter og tyttebærsyltetøy

Svinekjøtt og poteter med en klatt tyttebærsyltetøy - det har noe for seg! Vi steker svinekjøtt til perfeksjon før vi blander det med en kremet soppsaus med sjampinjong og fløte. Dette er en klassisk og smakfull rett med kokte poteter, agurk og tyttebærsyltetøy til.

Tags:
Rask
Hvetefri
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

200 g

Sjampinjong

1 stk

Agurk

300 g

Svin ytrefilet

1 pose

Bladpersille

50 g

Tyttebærsyltetøy

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

2 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

2 ss

Vann (steg 4)

2 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier771 kcal
Energi (kj)3224 kj
Fett37.2 g
Mettet fett18.6 g
Karbohydrater62.6 g
Sukker19.1 g
Protein47 g
Natrium204 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Skjær poteter i 2 cm biter.

Kok poteter i 11-13 min, til møre. Hell av vannet og la hvile under lokk. 

Forbered råvarer
2

Grovhakk sjampinjong.

Skjær agurk i tynne skiver.

Legg agurk i en skål og krydre med en klype salt og pepper.

Finhakk persille.

Stek svinekjøtt
3

Skjær svinekjøttet i mindre stykker (3 stk per person) på et eget skjærebrett. Krydre med en klype salt og pepper på begge sider.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek svinekjøtt i 2-3 min på hver side, eller til gyllen. Overfør til en tallerken. 

TIPS: Stek kjøttet i omganger om du ikke får plass til alle samtidig.

Lag saus
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen.

Stek sjampinjong i 3-4 min.

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong [1/2 pakke, 2P], vann [2 ss | 4 ss], salt [¼ ts | ½ ts] og en stor klype pepper. La småkoke i 1-2 min, til tyknet.

TIPS: Tilsett en ekstra skvett vann hvis sausen er for tykk.

Bland sammen
5

Bland svinekjøtt inn i sausen. Smak til med salt og pepper.

Bland smør [1 ss | 2 ss], persille og en klype salt og pepper i kjelen med poteter.

Server
6

Anrett poteter, svinekjøtt i soppsaus og agurk på tallerkener.

Topp med en klatt tyttebærsyltetøy.