Svinekjøtt og poteter med en klatt tyttebærsyltetøy - det har noe for seg! Vi steker svinekjøtt til perfeksjon før vi blander det med en kremet soppsaus med sjampinjong og fløte. Dette er en klassisk og smakfull rett med kokte poteter, agurk og tyttebærsyltetøy til.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
200 g
Sjampinjong
1 stk
Agurk
300 g
Svin ytrefilet
1 pose
Bladpersille
50 g
Tyttebærsyltetøy
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
2 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
2 ss
Vann (steg 4)
2 ss
Smør (steg 5)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skjær poteter i 2 cm biter.
Kok poteter i 11-13 min, til møre. Hell av vannet og la hvile under lokk.
Grovhakk sjampinjong.
Skjær agurk i tynne skiver.
Legg agurk i en skål og krydre med en klype salt og pepper.
Finhakk persille.
Skjær svinekjøttet i mindre stykker (3 stk per person) på et eget skjærebrett. Krydre med en klype salt og pepper på begge sider.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek svinekjøtt i 2-3 min på hver side, eller til gyllen. Overfør til en tallerken.
TIPS: Stek kjøttet i omganger om du ikke får plass til alle samtidig.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen.
Stek sjampinjong i 3-4 min.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong [1/2 pakke, 2P], vann [2 ss | 4 ss], salt [¼ ts | ½ ts] og en stor klype pepper. La småkoke i 1-2 min, til tyknet.
TIPS: Tilsett en ekstra skvett vann hvis sausen er for tykk.
Bland svinekjøtt inn i sausen. Smak til med salt og pepper.
Bland smør [1 ss | 2 ss], persille og en klype salt og pepper i kjelen med poteter.
Anrett poteter, svinekjøtt i soppsaus og agurk på tallerkener.
Topp med en klatt tyttebærsyltetøy.