I dag skal vi steke svinekjøtt til perfeksjon, før den blandes med en søt chilisaus og soyasaus. Mens jasminrisen koker og passer seg selv, steker vi squash, gulrot og pak choi med hvitløk. En perfekt balansert rett.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Svin ytrefilet
150 g
Jasminris
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Pak choi
1 stk
Gulrot
1 stk
Hvitløk
1 stk
Squash
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
40 g
Søt chilisaus
½ stk
Lime
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl] og grønnsaksbuljong. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts]. Senk til lav varme og kok under lokk i 10 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Grovhakk pak choi. Skjær squash i 1/2 cm tynne halvmåner. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne staver. Finhakk eller press hvitløk. Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. Skjær svinekjøtt i 2 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.
Varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett squash og gulrot med salt* [½ ts | 1 ts], og stek i 3-4 min. Tilsett pak choi og hvitløk, og stek i ytterligere 1 min. Bland søt chilisaus, soyasaus og en skvett limesaft i en skål. Overfør grønnsakene til en skål og dekk til for å holde på varmen.
Varm opp en skvett olivenolje * i stekepannen på høy varme. Stek svinekjøtt med en klype salt i 1-2 min på hver side, til gjennomstekt. Overfør svinekjøtt til en tallerken.
Tilsett søt chilisaus i stekepannen. Rør i 30 sek, til tyknet.
Anrett ris og grønnsaker på tallerkener. Drypp over en skvett limesaft og strø over sesamfrø. Topp med svinekjøtt og søt chilisaus.