topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyaki-glasert kylling

Teriyaki-glasert kylling

med gulrotris og stekte grønnsaker

Kylling, ris og saus. Det har du nok spist mange ganger. Men vi tør nesten å love at dagens oppskrift vil overraske deg med nye smaksopplevelser. Vi panerer kylling, steker den med rødløk og paprika, og tisletter en herlig glaze av blant annet teriyakisaus. Vi blander ris med revet gulrot, og så er maten klar!

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Sterk
Proteinrik
Melkefri
Allergener:
Gluten
Hvete
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Strimlet kyllingbryst

20 g

Sriracha

1 stk

Gulrot

¼ stk

Ingefær

1 stk

Paprika

2 stk

Løk

75 g

Teriyakisaus

(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)

150 g

Langkornet hvit ris

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 3)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 dl

Vann (steg 4)

½ ss

Hvetemel (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier631 kcal
Energi (kj)2639 kj
Fett8.1 g
Mettet fett1.4 g
Karbohydrater88.1 g
Sukker22.6 g
Protein45.5 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl] under lokk.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen, og la hvile under lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er myk. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.  

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær rødløk i 2 cm skiver.

Riv gulrot (uskrelt) grovt. 

Riv uskrelt ingefær [1/4 stk, 1/2 stk] fint.

Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter.

Stek kylling og grønnsaker
3

Bland kylling, salt [1/4 ts | 1/2 ts], hvetemel [1/2 ss | 1 ss] og en klype pepper i en skål. 

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling, rødløk og paprika i 4-5 min, rør av og til.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland srirachasaus
4

Imens kyllingen steker, bland sriracha, teriyakisaus og vann [1 dl | 2 dl] i en liten skål.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - den er sterk.

Tilsett srirachasaus
5

Tilsett ingefær til stekepannen og stek i ytterligere 1 min, til velduftende.

Senk til middels varme, tilsett srirachasausen og la det putre i 1-2 min, til sausen tykner. 

Rett før servering, bland gulrot med risen.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener.

Topp med kylling, grønnsaker og saus.