I dag er det tid for en rask, men spennende og mettende middag. Vi reiser en tur til Japan, der vi byr på vår populære hvitløksris og en reddik- og kålsalat med en stor skvett frisk limesaft. I tillegg skal vi vi servere mørt svinekjøtt glasert i tradisjonell teriyakisaus. Vi topper med et dryss sesamfrø og en rund sesammajones for en passende nøttesmak som setter prikken over i'en.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Svin ytrefilet
75 g
Teriyakisaus
(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)
1 stk
Hvitløk
150 g
Jasminris
75 g
Rødkål
75 g
Reddiker
50 g
Svart sesammajones
(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
1 stk
Gulrot
1 stk
Lime
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ dl
Vann (steg 4)
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] på middels varme i en mellomstor kjele med lokk.
Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, skjær reddiker i tynne skiver.
Skrell gulrot til lange bånd med en skreller.
Skjær lime i båter.
Skjær svinekjøtt i 2 cm strimler på et eget skjærebrett.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek svinekjøtt og en klype salt i 3-4 min, eller til brunet og gjennomstekt.
Rør inn teriyakisaus og vann [1/2 dl | 1 dl].
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa i midten.
I mellomtiden, bland rødkål, reddiker, gulrotbånd, salt [1/4 ts | 1/2 ts], olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en stor skvett limesaft i en mellomstor skål.
Anrett ris i skåler.
Topp med svinekjøtt og legg salat på siden.
Strø over sesamfrø og avslutt med en klatt sesammajones.