topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyaki-glasert svinefilet

Teriyaki-glasert svinefilet

med syltede grønnsaker og eksotisk sesammajones

I dag er det tid for en rask, men spennende og mettende middag. Vi reiser en tur til Japan, der vi byr på vår populære hvitløksris og en reddik- og kålsalat med en stor skvett frisk limesaft. I tillegg skal vi vi servere mørt svinekjøtt glasert i tradisjonell teriyakisaus. Vi topper med et dryss sesamfrø og en rund sesammajones for en passende nøttesmak som setter prikken over i'en.

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Gluten
Hvete
Soya
Sennep
Sesam
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Svin ytrefilet

75 g

Teriyakisaus

(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)

1 stk

Hvitløk

150 g

Jasminris

75 g

Rødkål

75 g

Reddiker

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

1 stk

Gulrot

1 stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier800 kcal
Energi (kj)3346 kj
Fett33 g
Mettet fett4.5 g
Karbohydrater78.7 g
Sukker16.5 g
Protein44.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Finhakk eller press hvitløk. 

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] på middels varme i en mellomstor kjele med lokk.

Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.  

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær reddiker i tynne skiver. 

Skrell gulrot til lange bånd med en skreller.

Skjær lime i båter.

Forbered svinekjøtt
3

Skjær svinekjøtt i 2 cm strimler på et eget skjærebrett.

Stek svinekjøtt
4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek svinekjøtt og en klype salt i 3-4 min, eller til brunet og gjennomstekt.

Rør inn teriyakisaus og vann [1/2 dl | 1 dl].

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa i midten.

Lag salat
5

I mellomtiden, bland rødkål, reddiker, gulrotbånd, salt [1/4 ts | 1/2 ts], olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en stor skvett limesaft i en mellomstor skål.

Server
6

Anrett ris i skåler.

Topp med svinekjøtt og legg salat på siden.

Strø over sesamfrø og avslutt med en klatt sesammajones.