Cacio e pepe er en enkel italiensk pastarett med pepper, smør og revet ost. Vi har lånt den klassiske sausen, og serverer den med pannestekt kyllingbryst, kremet potetmos og en kjapp ruccolasalat. Buon appetitio!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
10 g
Kyllingkraft
500 g
Bakepotet
1 stk
Sitron
½ pose
Bladpersille
40 g
Ruccola
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 dl
Vann til saus
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv. Hell av vannet, og mos potet med melk, salt og en klype pepper. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.
I mellomtiden, grovhakk persille.
Skjær sitron i båter.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling og krydre med salt.
Stek i 2 min på hver side, eller til brunet.
Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min på hver side, eller til gjennomstekt. Legg over på en tallerken og hold varm.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Varm opp samme stekepanne på middels høy varme.
Tilsett matfløte, vann, finrevet ost, kyllingkraft og en stor klype pepper.
Kok opp og senk til lav varme. La småkoke i 2-3 min, eller til tyknet.
Bland olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.
Skyll ruccola.
Vend ruccola i skålen med dressing rett før servering.
Anrett kylling, potetmos og salat på tallerkener.
Topp kylling og potetmos med saus, og garner med persille og sitronbåter.