Cacio e pepe-inspirert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cacio e pepe-inspirert kylling

Cacio e pepe-inspirert kylling

med potetmos og fersk ruccolasalat

Cacio e pepe er en enkel italiensk pastarett med pepper, smør og revet ost. Vi har lånt den klassiske sausen, og serverer den med pannestekt kyllingbryst, kremet potetmos og en kjapp ruccolasalat. Buon appetitio!

Allergener:
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

10 g

Kyllingkraft

500 g

Bakepotet

1 stk

Sitron

½ pose

Bladpersille

40 g

Ruccola

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

1 dl

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier703 kcal
Energi (kj)2943 kj
Fett34.7 g
Mettet fett13.3 g
Karbohydrater53.1 g
Sukker8.6 g
Protein46.1 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Lag mos
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.

Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv. Hell av vannet, og mos potet med melk, salt og en klype pepper. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, grovhakk persille.

Skjær sitron i båter.

Stek kylling
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og krydre med salt.

Stek i 2 min på hver side, eller til brunet.

Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min på hver side, eller til gjennomstekt. Legg over på en tallerken og hold varm.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag saus
4

Varm opp samme stekepanne på middels høy varme.

Tilsett matfløte, vann, finrevet ost, kyllingkraft og en stor klype pepper.

Kok opp og senk til lav varme. La småkoke i 2-3 min, eller til tyknet.

Bland salat
5

Bland olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.

Skyll ruccola.

Vend ruccola i skålen med dressing rett før servering.

Server
6

Anrett kylling, potetmos og salat på tallerkener.

Topp kylling og potetmos med saus, og garner med persille og sitronbåter.