Klar for å begi deg ut på en kulinarisk reise? Vår herlige bowl med glasert halloumi, luftig ris og maissalsa lar deg flykte fra hverdagen og bringer Mexico til middagsbordet ditt. Lettvint og velsmakende vegetarmat på sitt beste.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
½ stk
Hvitløk
1 boks
Tomatpure
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
2.5 g
Tex-Mex
60 g
Spinat
1 stk
Avokado
1 stk
Tomat
½ boks
Mais
1 stk
Lime
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
250 g
Halloumi
(Inneholder Melk)
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Salt til saus
1 ss
Ketchup til saus
1 ss
Smør til glaze
2 ss
Vann til glaze
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skyll spinat.
Hell væske av mais.
Halver lime.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i 2 cm store biter.
Grovhakk tomat og spinat.
Bland mais, avokado, tomat, spinat, olivenolje, salt og en stor skvett limesaft i en stor skål rett før servering.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland rømme, hvitløk, majones og en klype salt og pepper i en liten skål.
Bland balsamico, tomatpure, Tex-Mex, salt og ketchup i en liten skål.
Skjær halloumi i 2 cm store terninger.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek halloumi i 6-7 min på hver side, eller til gyllen.
Tilsett smør, glaze og vann og la småkoke i 1 min, til vannet fordamper og halloumi er glasert.
Anrett ris i skåler og topp med maissalsa, halloumi og dippsaus.