Bli med på en spennende reise til det thailandske kjøkkenet med denne utmerkede kyllingretten. Vi blander kylling, paprika, pak choi og nudler sammen i en herlig kremet saus av kokosmelk, ingefær og grønn karri. Som tilbehør byr vi på en velbalansert mangosalat med frisk agurk og syltet sjalottløk. Retten toppes med sprøstekt løk og hakkede urter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Strimlet kyllingbryst
1 stk
Ingefær
250 ml
Kokosmelk
40 g
Grønn karripasta
½ stk
Lime
1 stk
Sprøstekt løk
(Inneholder Gluten, Hvete)
½ stk
Mango
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Sjalottløk
4 g
Ga-Laksa
1 stk
Paprika
1 stk
Pak choi
150 g
Udon nudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Sukker (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Kok nudler i 4-6 min, til myke.
Spar litt nudelvann [1 dl | 2 dl], og hell av resten.
Skyll nudler under kaldt vann.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
I mellomtiden, skjær sjalottløk i tynne skiver.
Del lime [1/2 stk, 2P] i to.
Bland en skvett limesaft, sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sjalottløk i en mellomstor skål, og sett til side.
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Skjær paprika i 2 cm store biter.
Grovhakk pak choi.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Krydre kyllingstrimler med salt.
Stek kylling, paprika og ingefær [2 ts | 4 ts] i 3-4 min, til kylling begynner å bli brun.
Senk til middels varme. Rør inn pak choi, kokosmelk, grønn karripasta, soyasaus [1/2 pose, 2P], Ga-Laksa, nudelvann og sukker [1/4 ts | 1/2 ts].
La putre i 3-4 min, til saus tykner.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skrell mango [1/2 stk, 2P] og del i to på hver side av stenen. Skjær i 2 cm store terninger.
Skjær agurk i 2 cm store terninger.
Finhakk mynte og koriander.
Vend mango og agurk i skålen med sjalottløk rett før servering.
Tilsett nudler i stekepannen. Smak til med salt og pepper.
Stek videre i 1 min, til gjennomvarmt.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis nudler ser tørre ut.
Anrett grønn karri med kylling og nudler i skåler.
Topp med sprøstekt løk.
Server mango- og agurksalat i en skål på siden.
Garner med urter.