I dag kan vi friste med en fantastisk "cashew chicken" med mange gode smaker. Vi lager en wok med panert kylling, paprika, løk, sukkererter, cashewnøtter og gode krydder. Tilbehøret er en kremet kokosris og fersk thaibasilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 ml
Kokosmelk
150 g
Jasminris
2 stk
Paprika
1 stk
Løk
1 pose
Sukkererter
1 stk
Hvitløk
1 stk
Rød chili
1 pose
Thaibasilikum
½ stk
Lime
300 g
Strimlet kyllingbryst
50 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
80 g
Søt chilisaus
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
40 g
Cashewnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
3 ss
Hvetemel (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
½ dl
Vann (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Kok opp en kjele med kokosmelk [1/2 pakke, 2P] og vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er mør.
Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm tynne strimler.
Skjær løk i tynne, halve skiver.
Skjær sukkererter i to på langs.
Finhakk eller press hvitløk.
Fjern frøene og finhakk chili.
Grovhakk blader av thaibasilikum.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek paprika og løk i 3-4 min. Tilsett sukkererter og stek i 1 min. Smak til med salt og pepper. Overfør grønnsakene til en tallerken og sett til side.
Mens grønnsakene steker, bland hvetemel [3 ss | 6 ss] i en dyp tallerken med salt [1/2 ts | 1 ts] og en stor klype pepper. Bland kyllingstrimler i melblandingen, til dekket.
Varm opp stekepannen på middels høy varme, med en ny skvett olivenolje om nødvendig.
Stek kyllingstrimler i 4-5 min under omrøring.
Mens kyllingen steker, bland soyasaus, søt chilisaus, hvitløk, limesaft fra limebåtene, vann [1/2 dl | 1 dl], Ginger Ninja, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Tilsett soyablandingen og stekte grønnsaker i stekepannen med kylling. Tilsett også halvparten av chilien og halvparten av thaibasilikum. La småkoke i 1-2 min, til litt tyknet.
Rør inn cashewnøtter og ta stekepannen av varmen.
Rør opp risen med en gaffel.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Fordel kokosris i dype tallerkener. Topp med kylling og grønnsaker.
Strø over resterende thaibasilikum og chili (hvis du liker sterk mat).
TIPS: For å forme risen som på bildet, smør en liten skål med olivenolje, tilsett kokosris og press med baksiden av en skje. Legg skålen på tallerkenen opp ned og forsiktig løft skålen.