Vi drømmer oss vekk til Thailand, og frister med en fantastisk karrirett fylt med spennende ingredienser. Vi lager karrien med kokosmelk, reker, karripasta, spinat og vår egen krydderblanding, Ga-Laksa. Rekekarrien serveres med syltet gulrot og luftig jasminris, og toppes med sesamfrø, hvitløksolje, fersk basilikum og chili.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
150 g
Jasminris
4 g
Ga-Laksa
40 g
Grønn karripasta
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
250 ml
Kokosmelk
1 pose
Basilikum
30 g
Spinat
1 stk
Gulrot
½ stk
Lime
½ stk
Rød chili
1 stk
Hvitløk
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 dl
Vann (steg 3)
½ etter behov
Salt (steg 3)
¼ ts
Sukker (steg 3)
2 ss
Olivenolje (steg 5)
Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Skyll og finhakk spinat.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Bland gulrot, limesaft [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en mellomstor skål.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Krydre reker med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Tilsett kokosmelk, reker, grønn karripasta, spinat, Ga-Laksa, vann [1 dl | 2 dl], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts].
La småkoke i 3-4 min, til alt er blandet og sausen begynner å tykne.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Del chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og finhakk.
Bland hvitløk, olivenolje [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål.
Anrett ris og gulrotsalat i dype tallerkener.
Topp ris med reker og saus.
Riv over basilikumblader.
Garner med chili og sesamfrø, og hell over en skvett hvitløksolje.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.