topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk grønn rekekarri

Thailandsk grønn rekekarri

med fersk basilikum og hvitløksolje

Vi drømmer oss vekk til Thailand, og frister med en fantastisk karrirett fylt med spennende ingredienser. Vi lager karrien med kokosmelk, reker, karripasta, spinat og vår egen krydderblanding, Ga-Laksa. Rekekarrien serveres med syltet gulrot og luftig jasminris, og toppes med sesamfrø, hvitløksolje, fersk basilikum og chili.

Tags:
Rask
Spis meg først
Allergener:
Skalldyr
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

150 g

Jasminris

4 g

Ga-Laksa

40 g

Grønn karripasta

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

250 ml

Kokosmelk

1 pose

Basilikum

30 g

Spinat

1 stk

Gulrot

½ stk

Lime

½ stk

Rød chili

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 dl

Vann (steg 3)

½ etter behov

Salt (steg 3)

¼ ts

Sukker (steg 3)

2 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier786 kcal
Energi (kj)3287 kj
Fett47.6 g
Mettet fett22.9 g
Karbohydrater71.5 g
Sukker7.3 g
Protein18.2 g
Natrium40.5 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Bland gulrotsalat
2

Skyll og finhakk spinat.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Bland gulrot, limesaft [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en mellomstor skål.

Lag saus
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Krydre reker med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Tilsett kokosmelk, reker, grønn karripasta, spinat, Ga-Laksa, vann [1 dl | 2 dl], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts].

La småkoke i 3-4 min, til alt er blandet og sausen begynner å tykne.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

Forbered topping
4

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Del chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og finhakk.

Lag hvitløksolje
5

Bland hvitløk, olivenolje [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål.

Server
6

Anrett ris og gulrotsalat i dype tallerkener.

Topp ris med reker og saus.

Riv over basilikumblader.

Garner med chili og sesamfrø, og hell over en skvett hvitløksolje.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.