Vi drømmer oss vekk til Thailand, og frister med en fantastisk karrirett fylt med spennende ingredienser. Vi lager karrien med kokosmelk, reker, karripasta, spinat og vår egen krydderblanding, Ga-Laksa. Rekekarrien serveres med syltet gulrot og luftig jasminris, og toppes med sesamfrø, hvitløksolje, fersk basilikum og chili.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Lime
½ stk
Rød chili
1 stk
Hvitløk
40 g
Grønn karripasta
1 pose
Basilikum
4 g
Ga-Laksa
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
30 g
Spinat
1 stk
Gulrot
180 ml
Kokosmelk
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til reker
1 dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
¼ ts
Sukker til saus
2 ss
Olje til dressing
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Skyll og finhakk spinat.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Halver lime.
Bland gulrot, limesaft og en klype salt i en mellomstor skål.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Krydre reker med salt.
Tilsett kokosmelk, reker, grønn karripasta, spinat, Ga-Laksa, vann, salt og sukker.
La småkoke i 3-4 min, til alt er blandet og sausen begynner å tykne.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.
Bland hvitløk, olivenolje og en klype salt og pepper i en liten skål.
Anrett ris og gulrotsalat i dype tallerkener.
Topp ris med reker og saus.
Riv over basilikumblader.
Garner med chili og sesamfrø, og hell over en skvett hvitløksolje.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.