topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk grønn rekekarri

Thailandsk grønn rekekarri

med fersk basilikum og hvitløksolje

Vi drømmer oss vekk til Thailand, og frister med en fantastisk karrirett fylt med spennende ingredienser. Vi lager karrien med kokosmelk, reker, karripasta, spinat og vår egen krydderblanding, Ga-Laksa. Rekekarrien serveres med syltet gulrot og luftig jasminris, og toppes med sesamfrø, hvitløksolje, fersk basilikum og chili.

Tags:
Rask
Spis meg først
Allergener:
Skalldyr
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

1 stk

Lime

½ stk

Rød chili

1 stk

Hvitløk

40 g

Grønn karripasta

1 pose

Basilikum

4 g

Ga-Laksa

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

30 g

Spinat

1 stk

Gulrot

180 ml

Kokosmelk

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til reker

1 dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

¼ ts

Sukker til saus

2 ss

Olje til dressing

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier737 kcal
Energi (kj)3085 kj
Fett41.3 g
Mettet fett17.6 g
Karbohydrater73 g
Sukker7.2 g
Protein18 g
Natrium40.5 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Bland gulrotsalat
2

Skyll og finhakk spinat.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Halver lime.

Bland gulrot, limesaft og en klype salt i en mellomstor skål.

Lag saus
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Krydre reker med salt.

Tilsett kokosmelk, reker, grønn karripasta, spinat, Ga-Laksa, vann, salt og sukker.

La småkoke i 3-4 min, til alt er blandet og sausen begynner å tykne.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

Forbered topping
4

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.

Lag hvitløksolje
5

Bland hvitløk, olivenolje og en klype salt og pepper i en liten skål.

Server
6

Anrett ris og gulrotsalat i dype tallerkener.

Topp ris med reker og saus.

Riv over basilikumblader.

Garner med chili og sesamfrø, og hell over en skvett hvitløksolje.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.