Dagens middag tar oss med inn i det thailandske kjøkken. Vi skal tilberede en sterk vegetarrett som kommer til å gjøre inntrykk. Mens risen fikser seg selv, skal paprika og kidneybønner stekes. Vi skal deretter lage en hjemmelaget, kremet saus med vårt eget krydder, Ga-Laksa, og et godt hint av lime. Vi skal også lage en chiliolje og en peanøttblanding som passer perfekt til!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Kidneybønner
250 ml
Kokosmelk
1 stk
Hvitløk
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
150 g
Langkornet hvit ris
8 g
Ga-Laksa
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Sitrongress
½ stk
Sprøstekt løk
(Inneholder Gluten, Hvete)
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 stk
Paprika
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 g
Chiliflak
½ ss
Olivenolje (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1.5 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ dl
Vann (steg 4)
Bank sitrongress med en kjevle.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek sitrongress i 1-2 min, eller til velduftende.
Tilsett vann [3 dl | 5,5 dl], og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Sett på lokk, senk til middels lav varme og la putre i 14 min. Ta kjelen av varmen og la stå med lokk i 10 min.
Fjern sitrongress.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Bland hvitløk, chiliflak, olivenolje [1,5 ss | 3 ss] og en klype salt i en liten skål. Sett til side.
Skjær paprika i 2 cm biter.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Skyll kidneybønner.
Skyll spinat.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek paprika i 2-3 min, eller til myke.
Tilsett Ga-laksa og kidneybønner. Stek videre i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett kokosmelk, soyasaus og vann [1/2 dl | 1 dl]. Senk til lav varme og la putre i 4-5 min, eller til tyknet.
Rett før servering, rør inn spinat og en skvett limesaft.
Smak til med en klype salt og pepper.
I mellomtiden, grovhakk koriander og peanøtter.
Bland peanøtter, koriander og sprøstekt løk [1/2 pake, 2P] i en liten skål.
Anrett ris og kidneybønnekarri i dype tallerkener.
Topp med hvitløksolje og peanøttblanding.
Legg resterende limebåter på siden og press en skvett limesaft over retten.