Her har vi middagen som gjør alle rundt middagsbordet fornøyde, nemlig en klassisk cheeseburger med hjemmelagde fries! Vi griller burgere av kjøttdeig, og topper de med revet goudaost som smelter over kjøttet. Deretter varmer vi myke briochebrød, og fyller brødene med burgere, kremet srirachamajones og en salat med syltet agurg og kål. Som et ekstra tilbehør slenger vi sammen en cæsar-inspirert salat med cherrytomat, gressløk, italiensk hardost og aioli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
100 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
500 g
Poteter
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
75 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
½ stk
Agurk
12 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
1 stk
Salat
125 g
Cherrytomater
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 pose
Gressløk
100 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
20 g
Sriracha
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Vann* (steg 2)
1 ss
Ketchup (steg 2)
½ ts
Salt (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Vann (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Forvarm grillen på svært høy varme.
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Legg potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, til møre.
I mellomtiden, skjær agurk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Bland agurk, kålblanding [1/2 pose, 2P], sennep, hvitvinseddik, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/2 ts | 1 ts] i en mellomstor skål. Sett til side.
Bland majones, sriracha, vann [1 ss | 2 ss] og ketchup [1 ss | 2 ss] i en liten skål. Sett til side.
Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.
Form deig til burgere (1 per person) med fuktige hender. Lag de litt større enn brødene.
Grill burgere i 3-4 min på en side. Snu, strø over gouda og grill videre i 3-4 min, til gjennomstekt.
VIKTIG: Burgerne er ferdige når den er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skjær enden av salat og trekk bladene fra hverandre.
Del cherrytomater i fire.
Finhakk gressløk.
Bland aioli og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål.
Del briochebrød i to på midten, og grill i 1-2 min.
Smør srirachamajones på briochebrød.
Fyll brød med burgere og syltede grønnsaker.
Fyll hvert salatblad med tomat. Krydre med en klype salt, drypp over aiolidressing og topp med italiensk hardost og gressløk.
Server med fries og resterende srirachamajones.
TIPS: Server eventuelt med ketchup som dipp.