Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 g
Trefarget quinoa
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
½ stk
Ingefær
2 stk
Tomat
275 g
Blomkål
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
½ boks
Tomatpure
30 g
Tikka masala
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
½ stk
Rød chili
1 pose
Koriander
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
Kok opp en kjele med saltet* vann*. Når det koker; rør inn quinoa og kok opp. Senk til middels varme og la koke til qunioa er dobbelt så stor og frøene sprekker, ca. 12-15 min. Hell av vannet med en sil og la hvile i kjelen under lokk.
Finhakk løk. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 2-3 min under omrøring. Skjær blomkål i 2 cm store biter. Skrell og finhakk ingefær [1/2 stk, 2P] og hvitløk. Grovhakk tomat.
Tilsett blomkål til stekepannen og stek i 3-4 min. Tilsett ingefær, hvitløk og tomat, og stek i 2-3 min. Grovhakk koriander. Skyll spinat under kaldt vann* i et dørslag.
Tilsett tomatpuré [1/2 boks, 2P], tikka masala og halvparten av korianderen til kjelen. Stek i 2-3 min under omrøring. Rør inn matfløte [1/2 pakke, 2P]. Smak til med salt* og pepper*. Senk varmen og la småkoke i 6-8 min, eller til sausen tykner og blomkålen er mør.
Rør inn spinat. Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P]. TIPS: Hold et øye med blomkålen så den ikke blir for myk.
Fordel quinoa med blomkål og tikka masala i dype tallerkener. Strø over chili og resterende koriander. Server aprikoschutney på siden.