Torsk i kremet fløtesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Torsk i kremet fløtesaus

Torsk i kremet fløtesaus

med potetmos og stekte grønnsaker

Denne ukens fiskerett byr på mange herlige ingredienser. Vi lager en kremet fløtesaus som vi blander med torsk, tomat og spinat. Torsken får lov til å putre i sausen til den har fått perfekt konsistens. Ovnsbakt pastinakk og en smakfull potetmos er det perfekte tilbehøret.

Tags:
Kalorilett
Hvetefri
Allergener:
Melk
Fisk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Tomat

½ stk

Purre

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

1 stk

Pastinakk

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

500 g

Bakepotet

½ g

Tørket timian

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

2 ss

Melk (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier616 kcal
Energi (kj)2576 kj
Fett24.7 g
Mettet fett10.1 g
Karbohydrater63.7 g
Sukker13.7 g
Protein34.6 g
Natrium0.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak pastinakk
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Skrell poteter og skjær i 2 cm terninger. Skjær pastinakk (uskrellet) i 1 cm strimler. Fordel pastinakk på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med timian [1/2 pakke, 2P], en klype salt* og pepper* og bland godt. Bak øverst i ovnen i 20 min, til møre.

Lag potetmos
2

Kok poteter i 10-12 min, til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet og tilsett melk* [2 ss | 4 ss] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel, og sett til side med lokk på. TIPS: Tilsett eventuelt en klatt smør for en ekstra kremet mos.

Stek grønnsaker
3

Press eller finhakk hvitløk. Del purre [1/2 stk, 2P] på langs og skjær deretter i 1 cm tynne skiver. Skjær tomat i 1 cm terninger. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Lag saus
4

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme. Stek purre i 4 min, til myknet. Tilsett hvitløk og stek i 1 min. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og vann* [1/2 dl| 1 dl] i stekepannen. Tilsett spinat under omrøring til spinaten mykner, 2-3 min.

Tilbered fisk
5

Krydre fisk med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper*. Tilsett fisk og tomat i stekepannen og la putre på middels lav varme i 2-3 min. Snu fisken og la putre i ytterligere 2-3 min. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett potetmos, ovnsbakt pastinakk og saus på tallerkener. Topp med fisk.