Denne ukens fiskerett byr på mange herlige ingredienser. Vi lager en kremet fløtesaus som vi blander med torsk, tomat og spinat. Torsken får lov til å putre i sausen til den har fått perfekt konsistens. Ovnsbakt pastinakk og en smakfull potetmos er det perfekte tilbehøret.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Tomat
½ stk
Purre
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
1 stk
Pastinakk
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
500 g
Bakepotet
½ g
Tørket timian
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
¼ ts
Salt (steg 2)
2 ss
Melk (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ dl
Vann (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Skrell poteter og skjær i 2 cm terninger. Skjær pastinakk (uskrellet) i 1 cm strimler. Fordel pastinakk på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med timian [1/2 pakke, 2P], en klype salt* og pepper* og bland godt. Bak øverst i ovnen i 20 min, til møre.
Kok poteter i 10-12 min, til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet og tilsett melk* [2 ss | 4 ss] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel, og sett til side med lokk på. TIPS: Tilsett eventuelt en klatt smør for en ekstra kremet mos.
Press eller finhakk hvitløk. Del purre [1/2 stk, 2P] på langs og skjær deretter i 1 cm tynne skiver. Skjær tomat i 1 cm terninger. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme. Stek purre i 4 min, til myknet. Tilsett hvitløk og stek i 1 min. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og vann* [1/2 dl| 1 dl] i stekepannen. Tilsett spinat under omrøring til spinaten mykner, 2-3 min.
Krydre fisk med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper*. Tilsett fisk og tomat i stekepannen og la putre på middels lav varme i 2-3 min. Snu fisken og la putre i ytterligere 2-3 min. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett potetmos, ovnsbakt pastinakk og saus på tallerkener. Topp med fisk.