topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortelloni con melanzane

Tortelloni con melanzane

med radicchiosalat og fersk basilikum

Melanzane er det italienske ordet for aubergine! Vår lekre pastarett består av tortelloni blandet med ovnsbakt aubergine, rødløk, hvitløk, timian, tomatpuré og kremet ricotta. Vi serverer pastaen med en søt og syrlig radicchio- og eplesalat, før alt toppes med fersk basilikum.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Allergener:
Hvete
Melk
Egg
Gluten
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Aubergine

1 stk

Rødløk

1 stk

Hvitløk

1 pose

Timian

300 g

Tortelloni med ricotta og spinat

(Inneholder Hvete, Melk, Egg, Gluten Kan inneholde Bløtdyr, Selleri, Nøtter, Fisk, Skalldyr, Sennep, Soya)

100 g

Ricotta

(Inneholder Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

½ boks

Tomatpure

60 g

Salatblanding

1 stk

Eple

12.5 g

Honning

1 stk

Sitron

½ pose

Basilikum

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier617 kcal
Energi (kj)2581 kj
Fett18.5 g
Mettet fett7.1 g
Karbohydrater82.1 g
Sukker27.7 g
Protein22.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak aubergine
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Kok opp en kjele med saltet* vann*. Rens aubergine, del i to på langs, skjær i 2 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bak på øverste hylle i ovnen i 25-30 min, til sprø og møre.

Forbered råvarer
2

Skjær rødløk i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Finhakk timian. Finhakk basilikum [1/2 pose, 2P]. TIPS: Hold fingrene på toppen av timianstilken og dra forsiktig ned langs stilken for å fjerne bladene enkelt. 

Kok pasta
3

Kok pasta i 4-5 min, eller til ‘al dente’. Rør litt underveis. Spar litt pastavann* [2 dl | 4 dl], hell av resten og la pastaen hvile i kjelen. Drypp over en skvett olivenolje* hvis du ønsker. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pasta er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand.

Bland salat
4

Grovhakk radicchio [1/2 stk, 2P]. Fjern frøene og skjær eple i tynne skiver. Skjær sitron i båter. Skyll salatblanding i kaldt vann. Bland olivenolje* [1/2 ss | 1 ss], honning [1/2 pakke, 2P], sitronsaft [1 ss | 2 ss], salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper* i en stor skål. Bland radicchio, salatblanding og eple i skålen.

Kok saus
5

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek rødløk, hvitløk og timian i 1-2 min. Tilsett tomatpuré [1/2 boks, 2P], pastavann og grønnsaksbuljong. Tilsett ricotta og rør godt. Krydre med en klype pepper*. La putre i 3 min. Tilsett en skvett vann* ved behov. Tilsett ferdig pasta og aubergine og bland godt.

Server
6

Anrett tortelloni con melanzane i dype tallerkener. Pynt med basilikum og strø over en klype chiliflak (hvis du liker sterk mat). Server radicchiosalaten på siden.