Fersk tortelloni er en perfekt base for raske hverdagsretter. Den er ferdig på et blunk, og kan serveres med en rekke tilbehør. I denne retten vender vi al dente sopptortelloni i en kremet saus laget med creme fraiche, spinat, løk, hvitløk, portobellosopp og røkt paprikapulver. Raskt og enkelt, og samtidig fyldig og utrolig godt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Sopptortelloni
(Inneholder Melk, Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Fisk, Sennep, Soya, Skalldyr, Bløtdyr, Selleri, Nøtter)
150 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
4 g
Røkt paprikapulver
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Portobello
1 stk
Hvitløk
½ stk
Løk
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
½ boks
Tomatpure
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skjær løk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk sopp.
Skyll spinat.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sopp og løk i 4-6 min, til myknet og gylne. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Kok tortelloni i 1-2 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp. Hell av resten.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
Tilsett hvitløk, soyasaus [1/2 pose, 2P], tomatpure [1/2 boks, 2P] og røkt paprikapulver i stekepannen med sopp, og stek i 30 sek, til velduftende.
Senk til middels varme. Tilsett creme fraiche og pastavann, og la putre i 1-2 min, til noe tyknet.
Vend pasta og spinat i saus rett før servering.
TIPS: Tilsett en skvett vann om pastaen ser tørr ut.
Anrett tortelloni og saus i skåler.