I dag frister vi med tortelloni fylt med spinat og ricotta, som vi blander med en kremet soppsaus med sjalottløk, hvitløk, fløte, spinat og ost. Vi topper med ovnsbakt blomkål, valnøtter og salvie, og serverer pastaretten med en syrlig ruccola og revet ost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
275 g
Blomkål
20 g
Valnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)
1 pose
Salvie
200 g
Sjampinjong
1 stk
Sjalottløk
2 stk
Hvitløk
½ stk
Sitron
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Hvitløksflørt
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
300 g
Tortelloni med ricotta og spinat
(Inneholder Hvete, Melk, Egg, Gluten Kan inneholde Bløtdyr, Selleri, Nøtter, Fisk, Skalldyr, Sennep, Soya)
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
2 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skjær blomkål [1/2 stk, 2P] i 1 cm buketter.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak i ovnen i 20-30 min, eller til mørt.
Når blomkålen har 3 min igjen, legg valnøtter på stekebrettet og stek ut steketiden.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Skjær sopp i tynne skiver.
Finhakk sjalottløk.
Finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk salvie.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to.
Skyll spinat.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sopp i 3-4 min, eller til gyllenbrune. Krydre med en klype salt og pepper.
Bland sitronsaft [1/2 ss | 1 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt og pepper i en liten skål.
Når soppen er ferdigstekt, tilsett sjalottløk, hvitløk og salvie, og stek videre i 1-2 min, eller til velduftende.
Senk til lav varme og rør inn matfløte [1/2 pakke, 2P], Hvitløksflørt, halvparten av finrevet ost, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper.
La putre i 1-2 min, eller til sausen tykner.
Kok tortelloni i 1-2 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl] og hell ut resten.
Rør tortelloni inn i sausen i stekepannen. Tilsett pastavann [2 ss | 4 ss] og halvparten av spinaten. Bland godt og fjern fra varmen.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er ferdig, men at den fremdeles har litt tyggemotstand.
TIPS: Tilsett litt mer pastavann om sausen føles for tykk.
Anrett tortelloni og kremet soppsaus i dype tallerkener.
Topp med blomkål og smuldrede valnøtter.
Server resterende spinat i en liten skål på siden. Drypp over en skvett sitronvinaigrette og dryss over resterende finrevet ost.