Her frister vi med en vidunderlig toskansk kjøttdeigpasta med rigatoni, grønnkål, tomat og fløte, som vi krydrer med vår fantastiske krydderblandinger inspirert av Italias smaker, Middelhavsdrøm og Mamas Favoritt. Vi topper alt med revet ost og fersk oregano.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
250 g
Kjøttdeig av storfe
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Tomat
1 pose
Oregano
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
4 g
Kyllingbuljong
50 g
Grønnkål
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 4)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Kok pasta i 11-12 min, eller til ’al dente’.
Spar litt pastavann [1,5 dl | 3 dl] og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje med pastaen om ønskelig, slik at den ikke klistrer seg sammen.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men med litt tyggemotstand i midten.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig, Middelhavsdrøm og salt [¼ ts | ½ ts] i 4-5 min. Hakk opp kjøttdeigen med stekespaden.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Skjær tomat i 1 cm biter.
Plukk oreganoblader.
Grovhakk grønnkål.
Senk varmen på stekepannen til middels. Tilsett grønnkål, tomat, matfløte [½ pakke, 2P], Mamas Favoritt, kyllingbuljong, halvparten av finrevet ost, salt [¼ ts | ½ ts] og en stor klype pepper. La småkoke til pastaen er ferdig.
Rør inn pasta og pastavann. Kok i ytterligere 1-2 min. Smak til med en klype salt og pepper.
Anrett kjøttdeigpasta i dype tallerkener.
Strø over finrevet ost.
Pynt med oreganoblader.