topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Toskansk kjøttdeigpasta

Toskansk kjøttdeigpasta

med grønnkål og fersk oregano

Her frister vi med en vidunderlig toskansk kjøttdeigpasta med rigatoni, grønnkål, tomat og fløte, som vi krydrer med vår fantastiske krydderblandinger inspirert av Italias smaker, Middelhavsdrøm og Mamas Favoritt. Vi topper alt med revet ost og fersk oregano.

Tags:
Rask
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

250 g

Kjøttdeig av storfe

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Tomat

1 pose

Oregano

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

4 g

Kyllingbuljong

50 g

Grønnkål

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier862 kcal
Energi (kj)3605 kj
Fett43.26 g
Mettet fett19.6 g
Karbohydrater73.1 g
Sukker18.7 g
Protein44.12 g
Natrium442 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Kok pasta i 11-12 min, eller til ’al dente’. 

Spar litt pastavann [1,5 dl | 3 dl] og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje med pastaen om ønskelig, slik at den ikke klistrer seg sammen. 

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men med litt tyggemotstand i midten.

Stek kjøttdeig
2

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig, Middelhavsdrøm og salt [¼ ts | ½ ts] i 4-5 min. Hakk opp kjøttdeigen med stekespaden. 

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Forbered råvarer
3

Skjær tomat i 1 cm biter.

Plukk oreganoblader. 

Grovhakk grønnkål.

Lag saus
4

Senk varmen på stekepannen til middels. Tilsett grønnkål, tomat, matfløte [½ pakke, 2P], Mamas Favoritt, kyllingbuljong, halvparten av finrevet ost, salt [¼ ts | ½ ts] og en stor klype pepper. La småkoke til pastaen er ferdig.

Bland sammen
5

Rør inn pasta og pastavann. Kok i ytterligere 1-2 min. Smak til med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett kjøttdeigpasta i dype tallerkener. 

Strø over finrevet ost. 

Pynt med oreganoblader.