Dagens rett er en enkel og fyldig smaksbombe som vil mette alle magene i familien. Vi utforsker Middelhavets smaker i denne pastaretten. Vend rigatoni i en kremet saus med toskansk-krydret svinekjøttdeig, og topp med finrevet ost og basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
4 g
Middelhavsdrøm
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
4 g
Kyllingbuljong
50 g
Grønnkål
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 pose
Basilikum
50 g
Soltørkede tomater
250 g
Svinekjøttdeig
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ts
Salt (steg 3)
Kok opp saltet vann i en stor kasserolle.
Kok rigatoni i 11-12 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [1,5 dl | 3 dl] i en kopp og hell av resten.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig, Middelhavsdrøm og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 4-5 min, eller til brunet.
Mens kjøttdeigen steker, grovhakk soltørket tomat og grønnkål.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Tilsett grønnkål, soltørket tomat, matfløte [1/2 pakke, 2P], Mamas favoritt og kyllingbuljong, og la putre i 2-3 min.
Tilsett pastavann og bland sammen. La koke i 1-2 min, til tyknet.
Tilsett rigatoni, salt [1 ts | 2 ts] og pepper.
Anrett rigatoni og kjøttdeig i skåler.
Topp med finrevet ost og basilikum.