topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Toskansk laks

Toskansk laks

med smørpoteter og kremet saus

Toskansk laks med smørpoteter og kremet saus.

Tags:
Kalorilett
Hvetefri
Proteinrik
Under 50g karbo
Allergener:
Fisk
Melk
Egg
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

1 stk

Hvitløk

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

3 stk

Tomat

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Løk

100 g

Ricotta

(Inneholder Melk)

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

1.5 dl

Vann (steg 4)

½ ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier671 kcal
Energi (kj)2806 kj
Fett33 g
Mettet fett11.7 g
Karbohydrater53.4 g
Sukker10.6 g
Protein40.3 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp en kjele med saltet vann*. Kok poteter i 12-15 min, til møre. Hell av vannet og tilsett smør* [½ ss | 1 ss]. Krydre med en klype salt* og pepper*, legg på lokk og sett til side.

Stek fisk
2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt* på hver side. Stek med skinnet ned i 3-4 min. Snu fisken og stek i ytterligere 3-5 min, til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken. VIKTIG: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Forbered grønnsaker
3

Finhakk eller press hvitløk. Skjær tomat i 2 cm biter. Finhakk løk. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*.

Stek løk
4

Varm opp en ny skvett olivenolje* i stekepannen på middels varme. Stek løk i 3-4 min. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 30 sek. Bland vann* [1,5 dl | 3 dl], hvetemel* [½ ss | 1 ss] og grønnsaksbuljong i et glass. Rør til klumpene forsvinner. Tilsett blandingen i stekepannen og la småkoke i 2 min.

Lag saus
5

Tilsett ricotta, finrevet ost, salt* [½ ts | 1 ts] og en stor klype pepper* i stekepannen. Bland godt. Tilsett tomater og spinat. Stek i 2-3 min, til sausen har tyknet. Smak til med mer salt* og pepper* om nødvendig.

Server
6

Anrett saus med grønnsaker på tallerkener. Topp med laks og legg smørpoteter på siden.