Toskansk laks med smørpoteter og kremet saus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
1 stk
Hvitløk
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
3 stk
Tomat
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Løk
100 g
Ricotta
(Inneholder Melk)
500 g
Poteter
1.5 dl
Vann (steg 4)
½ ss
Smør (steg 1)
½ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en kjele med saltet vann*. Kok poteter i 12-15 min, til møre. Hell av vannet og tilsett smør* [½ ss | 1 ss]. Krydre med en klype salt* og pepper*, legg på lokk og sett til side.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt* på hver side. Stek med skinnet ned i 3-4 min. Snu fisken og stek i ytterligere 3-5 min, til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken. VIKTIG: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Finhakk eller press hvitløk. Skjær tomat i 2 cm biter. Finhakk løk. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*.
Varm opp en ny skvett olivenolje* i stekepannen på middels varme. Stek løk i 3-4 min. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 30 sek. Bland vann* [1,5 dl | 3 dl], hvetemel* [½ ss | 1 ss] og grønnsaksbuljong i et glass. Rør til klumpene forsvinner. Tilsett blandingen i stekepannen og la småkoke i 2 min.
Tilsett ricotta, finrevet ost, salt* [½ ts | 1 ts] og en stor klype pepper* i stekepannen. Bland godt. Tilsett tomater og spinat. Stek i 2-3 min, til sausen har tyknet. Smak til med mer salt* og pepper* om nødvendig.
Anrett saus med grønnsaker på tallerkener. Topp med laks og legg smørpoteter på siden.