Toskansk laks og kremet tagliatelle
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Toskansk laks og kremet tagliatelle

Toskansk laks og kremet tagliatelle

med sprø bacon og fersk oregano

Italia har mye god mat å by på, og i dag kan vi friste med en nydelig toskansk-inspirert laks, som vi krydrer med vår egen krydderblanding, Mamas Favoritt. Vi serverer laksen med en kremet tagliatelle, blandet med calabresepesto, spinat, cherrytomater og bacon. Alt toppes med italiensk hardost og fersk oregano.

Allergener:
Fisk
Egg
Gluten
Hvete
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

140 g

Bacon, terninger

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

250 g

Cherrytomater

1 stk

Hvitløk

1 pose

Oregano

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

250 g

Tagliatelle

(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

60 g

Calabresepesto

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

40 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1149 kcal
Energi (kj)4808 kj
Fett65.3 g
Mettet fett26.6 g
Karbohydrater85.2 g
Sukker11.2 g
Protein59 g
Natrium408.6 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Stek bacon
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Varm opp en stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon i 4-5 min. Overfør til en tallerken.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

Forbered råvarer
2

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Del cherrytomateri to.

Finhakk eller press hvitløk.

Plukk oreganoblader.

Stek laks
3

Varm opp stekepannen med baconfett på middels høy varme. Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir og krydre med en stor klype Mamas Favoritt (spar resten til senere) og en klype salt på begge sider.

Stek med skinnet ned i 3-4 min. Snu laksen og stek i ytterligere 3-5 min, eller til gjennomstekt. Overfør til en tallerken og dekk til med folie.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Kok pasta
4

Kok pasta i 2-3 min, eller til ‘al dente’. Rør av og til. Spar litt pastavann [½ dl | 1 dl] og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje med pastaen om ønskelig.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.

Lag saus
5

Varm opp stekepannen på middels varme (ikke vask pannen). Stek hvitløk i 30 sek.

Rør inn pastavann [½ dl | 1 dl], matfløte [½ pakke, 2P], calabresepesto, grønnsaksbuljong, resterende Mamas Favoritt, salt [¼ ts | ½ ts] og spinat. Kok i 1-2 min, til sausen har tyknet og spinaten falt sammen.

Tilsett pasta, tomater og bacon. Bland godt. Kok i 1 min, eller til alt er gjennomvarmt. Fjern fra varmen.

Server
6

Anrett pasta og laks med grønnsaker på tallerkener.

Pynt laksen med italiensk hardost og oregano.