Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
140 g
Bacon, terninger
60 g
Spinat
250 g
Cherrytomater
1 stk
Hvitløk
1 pose
Oregano
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
250 g
Tagliatelle
(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
60 g
Calabresepesto
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
40 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
¼ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en kjele med saltet vann. Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 4-5 min. Overfør til en tallerken. TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Del cherrytomateri to. Finhakk eller press hvitløk. Plukk oreganoblader.
Varm opp stekepannen med baconfett på middels høy varme. Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir og krydre med en stor klype Mamas Favoritt (spar resten til senere) og en klype salt på begge sider. Stek med skinnet ned i 3-4 min. Snu laksen og stek i ytterligere 3-5 min, eller til gjennomstekt. Overfør til en tallerken og dekk til med folie. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Kok pasta i 2-3 min, eller til ‘al dente’. Rør av og til. Spar litt pastavann [½ dl | 1 dl] og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje med pastaen om ønskelig. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.
Varm opp stekepannen på middels varme (ikke vask pannen). Stek hvitløk i 30 sek. Rør inn pastavann [½ dl | 1 dl], matfløte [½ pakke, 2P], calabresepesto, grønnsaksbuljong, resterende Mamas Favoritt, salt [¼ ts | ½ ts] og spinat. Kok i 1-2 min, til sausen har tyknet og spinaten falt sammen. Tilsett pasta, tomater og bacon. Bland godt. Kok i 1 min, eller til alt er gjennomvarmt. Fjern fra varmen.
Anrett pasta og laks med grønnsaker på tallerkener. Pynt laksen med finrevet ost og frisk oregano.