topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tyrkisk kyllingbowl

Tyrkisk kyllingbowl

med bulgur og friske granateplefrø

Tyrkisk kyllingbowl med bulgur og friske granateplefrø

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Hvete
Gluten
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Gulrot

1 stk

Paprika

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Rødløk

1 stk

Hvitløk

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 pose

Bladpersille

½ boks

Tomatpure

½ stk

Granateple

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

300 g

Strimlet kyllingbryst

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

4 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

½ ss

Smør (steg 5)

1 ts

Sukker (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier621 kcal
Energi (kj)2596 kj
Fett21.6 g
Mettet fett6.9 g
Karbohydrater54.2 g
Sukker25.8 g
Protein46.7 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl]. Tilsett bulgur og salt* [¼ ts | ½ ts] og senk til middels varme. Kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og sett til side. Bland strimlet kyllingbryst, Mamas Favoritt, olivenolje* [1 ss | 2 ss] og yoghurt [1 ss | 2 ss] i en skål. Krydre med salt* og pepper*. Sett til side.

Forbered råvarer
2

Finhakk løk. Skrell gulrot og skjær i små biter. Press eller riv hvitløk fint. Fjern frøene og skjær paprika i små biter. Rull granateple [½ stk, 2P] hardt mellom håndflatene, dette løsner frøene. Del granateple i to, senk ned i en bolle med vann og plukk ut frøene. Ikke få med det hvite. Fjern vannet. TIPS: Å skrelle granateple under vann hindrer at alt rundt deg blir rosa!

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels varme. Stek løk, paprika og gulrot i 3-4 min. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 30 sek. Finhakk persille (spar litt til pynt).

Bland sammen
4

Tilsett tomatpuré [½ boks, 2P] og sukker* [1 ts | 2 ts] i stekepannen og stek i 1-2 min. Bland stekte grønnsaker i kjelen med ferdigkokt bulgur.

Stek kylling
5

Varm opp smør* [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen. Stek kylling i 4-5 min. Få med evt. resterende marinade. Krydre med en klype salt* og pepper*. Rør inn persille og olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i kjelen med bulgur og smak til med en klype salt* og pepper*.

Server
6

Anrett bulgur i dype tallerkener og topp med kylling og granateplefrø. Hell over litt yoghurt og pynt med resterende persilleblader.