Er du gira på en rask og smaksrik nudelrett? Da må du prøve vår udonwok med stekt sjampinjong og svinekjøttdeig som får godgjøre seg i en umamismakende asiatisk woksaus. Vi frisker opp retten med en sprø slaw og gir det hele et lite kick med et dryss chiliflak på toppen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Udonnudler, tørkede
(Inneholder Hvete, Gluten)
150 g
Spisskål, skåret
2 ts
Ingefær
250 g
Svinekjøttdeig
½ pakke
Sjampinjong, skivet
1 g
Chiliflak
4 g
Kyllingbuljong
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
1 stk
Vårløk
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
10 ml
Sesamolje
(Inneholder Sesam)
¼ ts
Salt til salat
2 dl
Spart nudelvann
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok nudler i 4-6 min, eller til myke.
I mellomtiden, riv ingefær (uskrelt) fint.
Bland spisskål, ingefær og salt i en mellomstor skål. Sett til side.
Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten. Skyll nudler i kaldt vann.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig, sopp og salt i 4-5 min, eller til sopp mykner.
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver. Tilsett vårløk, sesamolje og sesamfrø i skålen med kål, og bland godt.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Tilsett kyllingbuljong, asiatisk woksaus, nudelvann og nudler i stekepannen. La småkoke i 1 min, eller til sausen tykner noe.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis nudlene virker tørre.
Anrett nudler og slaw i skåler.
Topp med chiliflak.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.