Lyst på noe skikkelig godt til middag? I dag skal vi lage en ungarnsk kjøttdeigpasta med kjøttdeig, paprika, røkt paprikapulver, tomater og mornaysaus. Samtidig koker vi gulrot og pasta, før alt blandes i stekepannen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
250 g
Kjøttdeig av storfe
4 g
Røkt paprikapulver
4 g
Kyllingbuljong
½ pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
100 g
Mornaysaus
(Inneholder Melk)
1 stk
Gulrot
1 stk
Paprika
1 pose
Bladpersille
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp en kjele med saltet vann i en kjele.
Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm skiver på skrå.
Kok pasta og gulrot i 11-12 min, eller til 'al dente'. (Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl] i steg 5!)
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at pasta er gjennomkokt, men at den har litt tyggemotstand.
Del paprika i to, fjern frø og skjær i 2 cm biter.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig (hakk opp med stekespaden), paprika, røkt paprikapulver og salt [1/2 ts | 1 ts] i 4-5 min, eller til kjøttdeigen er brunet.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Plukk persilleblader.
Senk til middels varme og rør inn hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], mornaysaus og kyllingbuljong. La putre til pastaen er ferdig, ca. 3-5 min.
Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl] fra kjelen før du heller ut resten av vannet.
Tilsett pasta og gulrot i stekepannen. Rør inn pastavann og kok til sausen tykner, ca. 1-2 min. Smak til med en klype salt og pepper.
Anrett kjøttdeigpasta i dype tallerkener.
Pynt med persilleblader.