Ungarnsk kjøttdeigpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ungarnsk kjøttdeigpasta

Ungarnsk kjøttdeigpasta

med røkt paprikasaus og fersk persille

Lyst på noe skikkelig godt til middag? I dag skal vi lage en ungarnsk kjøttdeigpasta med kjøttdeig, paprika, røkt paprikapulver, tomater og mornaysaus. Samtidig koker vi gulrot og pasta, før alt blandes i stekepannen.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

250 g

Kjøttdeig av storfe

4 g

Røkt paprikapulver

4 g

Kyllingbuljong

½ pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

100 g

Mornaysaus

(Inneholder Melk)

1 stk

Gulrot

1 stk

Paprika

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier794 kcal
Energi (kj)3322 kj
Fett31.5 g
Mettet fett12.6 g
Karbohydrater83.2 g
Sukker27.3 g
Protein41.2 g
Natrium832.2 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta og gulrot
1

Kok opp en kjele med saltet vann i en kjele.

Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm skiver på skrå.

Kok pasta og gulrot i 11-12 min, eller til 'al dente'. (Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl] i steg 5!)

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at pasta er gjennomkokt, men at den har litt tyggemotstand. 

Forbered paprika
2

Del paprika i to, fjern frø og skjær i 2 cm biter.

Stek kjøttdeig og paprika
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig (hakk opp med stekespaden), paprika, røkt paprikapulver og salt [1/2 ts | 1 ts] i 4-5 min, eller til kjøttdeigen er brunet.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Forbered persille
4

Plukk persilleblader.

Lag saus
5

Senk til middels varme og rør inn hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], mornaysaus og kyllingbuljong. La putre til pastaen er ferdig, ca. 3-5 min.

Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl] fra kjelen før du heller ut resten av vannet. 

Tilsett pasta og gulrot i stekepannen. Rør inn pastavann og kok til sausen tykner, ca. 1-2 min. Smak til med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett kjøttdeigpasta i dype tallerkener.

Pynt med persilleblader.