Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Dagens middag kan vi trygt si er en favoritt blant ungene, og kanskje skaper den gode minner for de voksne. Retten gir også street-food-følelsen, en følelse av ferie det kan være godt å kjenne på i en travel hverdag. Vi disker opp med pommes frites, frisk salat med spinat, eple og gulrotbånd vendt i olivenolje og persillepanerte fiskepinner av sei i raus størrelse. Vi lager også en remulade bestående av dill, majones og sennep – perfekt å dyppe både fiskepinner og fries i!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 pose
Dill
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
6 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
500 g
Poteter
1 pose
Bladpersille
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Eple
1 stk
Gulrot
¼ ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
1 stk
Egg (steg 4)
2 ss
Hvetemel (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm staver.
Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mørt.
I mellomtiden, finhakk dill.
Bland dill, majones, sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og sennep [1/2 pose, 2P] i en liten skål.
Skyll spinat.
Del eple i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Skrell gulrot til lange bånd med en skreller.
Tilsett spinat, gulrot, eple, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje 1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor skål.
Bland sammen rett før servering.
I mellomtiden, finhakk persille.
Skjær hver fiskefilet vertikalt i 3 like store fileter på eget skjærebrett. Krydre med en klype salt.
Bland mel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype salt i en dyp skål.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.
Bland panko og persille i en tredje dyp tallerken.
Vend fiskepinner først i mel, så i egg og til sist i panko.
Sett til side på en tallerken.
TIPS: Hvis du ikke har egg, bruk 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek fiskepinner i 2-3 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
Sett til side på en tallerken dekket med kjøkkenpapir.
TIPS: Tilsett ekstra olje hvis fisken sitter fast.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt og melkehvitt.
Anrett fiskepinner, salat og pommes frites på tallerkener.
Legg en klatt remulade på siden.