Dagens middag kan vi trygt si er en favoritt blant ungene, og kanskje skaper den gode minner for de voksne. Retten gir også street food-følelsen av ferie det kan være godt å kjenne på i en travel hverdag. Vi disker opp med pommes frites, frisk salat med spinat, eple og gulrotbånd vendt i olivenolje og persillepanerte fiskepinner av sei i raus størrelse. Vi lager også en remulade bestående av dill, majones og sennep – perfekt å dyppe både fiskepinner og fries i!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
7.5 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
1 pose
Bladpersille
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Eple
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 pose
Dill
30 g
Spinat
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
1 stk
Gulrot
500 g
Poteter
¼ ts
Sukker til dressing
¼ ts
Salt til salat
½ ss
Olje til salat
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1
Egg til panering
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm staver.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mørt.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, finhakk dill.
Bland dill, majones, sukker og sennep i en liten skål.
Skyll spinat.
Del eple i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Skrell gulrot til lange bånd med en skreller.
Tilsett spinat, gulrot, eple, salt og olivenolje i en mellomstor skål.
Bland sammen rett før servering.
I mellomtiden, finhakk persille.
Skjær hver fiskefilet i 3 like store fileter på eget skjærebrett. Krydre med en klype salt.
Bland mel, salt og en klype pepper i en dyp skål. Pisk egg i en ny dyp tallerken.Bland panko og persille i en tredje dyp tallerken.
Vend fiskepinner først i mel, så i egg og til sist i panko.
Sett til side på en tallerken.
TIPS: Hvis du ikke har egg, bruk 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek fiskepinner i 2-3 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
Sett til side på en tallerken dekket med kjøkkenpapir.
TIPS: Tilsett ekstra olje hvis fisken sitter fast.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt og melkehvitt.
Anrett fiskepinner, salat og pommes frites på tallerkener.
Legg en klatt remulade på siden.