Urtepanerte fiskepinner
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Urtepanerte fiskepinner

Urtepanerte fiskepinner

med remulade-inspirert majones og fries

Dagens middag kan vi trygt si er en favoritt blant ungene, og kanskje skaper den gode minner for de voksne. Retten gir også street food-følelsen av ferie det kan være godt å kjenne på i en travel hverdag. Vi disker opp med pommes frites, frisk salat med spinat, eple og gulrotbånd vendt i olivenolje og persillepanerte fiskepinner av sei i raus størrelse. Vi lager også en remulade bestående av dill, majones og sennep – perfekt å dyppe både fiskepinner og fries i!

Tags:
Barnevennlig
Melkefri
Allergener:
Sennep
Egg
Gluten
Hvete
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

7.5 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

1 pose

Bladpersille

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Eple

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 pose

Dill

30 g

Spinat

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

1 stk

Gulrot

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Sukker til dressing

¼ ts

Salt til salat

½ ss

Olje til salat

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1

Egg til panering

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier710 kcal
Energi (kj)2971 kj
Fett26.3 g
Mettet fett3.5 g
Karbohydrater83.8 g
Sukker13.9 g
Protein35.7 g
Natrium12.5 mg

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm staver.

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mørt.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Lag remulade
2

I mellomtiden, finhakk dill.

Bland dill, majones, sukker og sennep i en liten skål.

Lag salat
3

Skyll spinat.

Del eple i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Skrell gulrot til lange bånd med en skreller.

Tilsett spinat, gulrot, eple, salt og olivenolje i en mellomstor skål.

Bland sammen rett før servering.

Panér fiskepinner
4

I mellomtiden, finhakk persille.

Skjær hver fiskefilet i 3 like store fileter på eget skjærebrett. Krydre med en klype salt.

Bland mel, salt og en klype pepper i en dyp skål. Pisk egg i en ny dyp tallerken.Bland panko og persille i en tredje dyp tallerken.

Vend fiskepinner først i mel, så i egg og til sist i panko.

Sett til side på en tallerken.

TIPS: Hvis du ikke har egg, bruk 2 ss melk.

Stek fiskepinner
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek fiskepinner i 2-3 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.

Sett til side på en tallerken dekket med kjøkkenpapir.

TIPS: Tilsett ekstra olje hvis fisken sitter fast.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt og melkehvitt.

Server
6

Anrett fiskepinner, salat og pommes frites på tallerkener.

Legg en klatt remulade på siden.