Kjøtt, potet og saus - iblant trenger det ikke å være mer komplisert! Vi frister med senneps- og rosmarinmarinert svinefilet, servert med en kremet potetmos, honningbakt rosenkål og en fyldig rødvinssaus med karamellisert eple og løk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Svinefilet
30 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
1 stk
Eple
1 stk
Løk
1 pose
Salvie
1 stk
Rosmarin
25 g
Honning
500 g
Bakepotet
150 g
Rosenkål
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder Sulfitter)
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til grønnsaker
1 dl
Vann til saus
½ ts
Sukker til saus
½ ts
Salt til saus
1 ss
Smør til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og mos potet med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for å få en ekstra kremet mos.
I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.
Halver eple, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Fjern de ytterste bladene og halver rosenkål.
Plukk og finhakk rosmarin- og salvieblad.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Gni kjøtt med sennep, salvie, rosmarin, salt og en klype pepper.
Stek kjøtt i 2 min på hver side, eller til brunet.
Legg kjøtt over på et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen i 12-16 min, til brunet og gjennomstekt.
Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile i aluminiumsfolie til servering.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, legg rosenkål på et nytt stekebrett med bakepapir.
Hell over en skvett olivenolje, salt, halvparten av honningen og en klype pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gylne.
Varm opp samme stekepanne på middels høy varme og stek eple og løk i 5-6 min, eller til de mykner.
Tilsett rødvinssaus, vann, sukker, salt og resterende honning. Stek videre i 3-5 min, eller til karamellisert.
Tilsett smør og stek videre i 1 min, til det smelter.
Skjær kjøtt i tynne skiver.
Anrett kjøtt, potetmos og rosenkål på tallerkener.
Topp potetmos med saus med karamellisert eple og løk.