Urtestekt svinefilet og karamellisert eple
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Urtestekt svinefilet og karamellisert eple

Urtestekt svinefilet og karamellisert eple

med potetmos og honningbakt rosenkål

Kjøtt, potet og saus - iblant trenger det ikke å være mer komplisert! Vi frister med senneps- og rosmarinmarinert svinefilet, servert med en kremet potetmos, honningbakt rosenkål og en fyldig rødvinssaus med karamellisert eple og løk.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Allergener:
Sennep
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Svinefilet

30 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

1 stk

Eple

1 stk

Løk

1 pose

Salvie

1 stk

Rosmarin

25 g

Honning

500 g

Bakepotet

150 g

Rosenkål

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

¼ ts

Salt til kjøtt

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 dl

Vann til saus

½ ts

Sukker til saus

½ ts

Salt til saus

1 ss

Smør til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier584 kcal
Energi (kj)2445 kj
Fett14 g
Mettet fett6.1 g
Karbohydrater72.1 g
Sukker28.3 g
Protein38.7 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.

Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og mos potet med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for å få en ekstra kremet mos.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær løk i tynne skiver.

Halver eple, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Fjern de ytterste bladene og halver rosenkål.

Plukk og finhakk rosmarin- og salvieblad.

Stek kjøtt
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Gni kjøtt med sennep, salvie, rosmarin, salt og en klype pepper.

Stek kjøtt i 2 min på hver side, eller til brunet.

Legg kjøtt over på et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen i 12-16 min, til brunet og gjennomstekt.

Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile i aluminiumsfolie til servering.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Ovnsbak rosenkål
4

I mellomtiden, legg rosenkål på et nytt stekebrett med bakepapir.

Hell over en skvett olivenolje, salt, halvparten av honningen og en klype pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gylne.

Karamelliser eple og løk
5

Varm opp samme stekepanne på middels høy varme og stek eple og løk i 5-6 min, eller til de mykner.

Tilsett rødvinssaus, vann, sukker, salt og resterende honning. Stek videre i 3-5 min, eller til karamellisert.

Tilsett smør og stek videre i 1 min, til det smelter.

Skjær kjøtt i tynne skiver.

Server
6

Anrett kjøtt, potetmos og rosenkål på tallerkener.

Topp potetmos med saus med karamellisert eple og løk.