Halloumi har hovedrollen i denne retten, og vi byr på en fantastisk smaksopplevelse i form av en litt annerledes stroganoff. Retten inneholder også løk, gulrot, paprika, fløte og vår smakfulle krydderblanding, Mamas Favoritt. Vi serverer stroganoff med villris, og topper alt med fersk persille og chili.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
1 stk
Halloumi
(Inneholder Melk)
1 stk
Løk
1 stk
Paprika
1 stk
Gulrot
½ pose
Kruspersille
½ boks
Tomatpure
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
12 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
1 g
Chiliflak
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile med lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Skjær halloumi i 2 cm biter.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek halloumi i 6-7 min, eller til gyllen. Overfør til en tallerken.
TIPS: Skjær halloumi i like store biter og sørg for at alle sider får litt farge.
Finhakk løk.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Skjær paprika i 1 cm strimler.
Skyll spinat.
Grovhakk persille [1/2 pose, 2P].
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i samme stekepannen på middels høy varme.
Stek gulrot, løk og paprika i 2-3 min, eller til mykt.
Tilsett tomatpure [1/2 boks, 2P] og Mamas Favoritt, og stek i ytterligere 1 min. Senk til middels varme og tilsett spinat, matfløte [1/2 pakke, 2P], en skvett vann, grov sennep og grønnsaksbuljong. La putre i 4-5 min, eller til tyknet.
Vend halloumi inn i sausen. Smak til med en klype salt og pepper.
Anrett ris i dype tallerkener.
Tilsett halloumi-stroganoff og strø over persille og en klype chiliflak.
TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern mengden chiliflak.